Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HDD-k közül melyik paramétert...

HDD-k közül melyik paramétert kell nézni, ha a leggyorsabbat akarom megvenni?

Figyelt kérdés
Játékoknak kéne egy 1TB-os HDD, de nyilván gyorsat szeretnék. Mitől függ hogy gyors-e, és melyik a leggyorsabb?
2020. júl. 15. 22:51
 1/6 anonim ***** válasza:
59%

RPM (Rotate Per Minute).

Fordulatszám (Percenként).

Általában a sima asztali HDD-k 7200 RPM-esek. A laptopokban/notebookokban általában 5400 RPM-es HDD raknak.

2020. júl. 15. 22:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha gyors kell akkor SSD-t vegyél. A leggyorsabb HDD is messze elmarad a leglassabb SSD-től sebességben. Tudom kicsit drágább de 2020 ban szerintem ne vegyél 1TB os HDD-t. Hiába kb 3 szor drágább azt egyszer kell kifizetned ellenben meg fogod köszönni mikor a játékok évek múlva is harmad annyi ideig töltenének mint HDD-vel.
2020. júl. 15. 23:07
 3/6 anonim ***** válasza:
18%
Meg az élettartama is harmad annyi.
2020. júl. 15. 23:15
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
#3 as a második vagyok nekem egyik SSD-m 8 éves és ugyanolyan mint új korában. Életemben nem beszéltem még senkivel aki elhasználta volna az SSD-jét. Ezt a mítoszt az előző évtized elején találták ki hogy az SSD-k hamarabb meghalnak de a valóságban nem igazán látszik. Vagy neked mekkora élettartam kéne 30 év??
2020. júl. 15. 23:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
#3: Nekem is szerverben működik két 8 éves Buffalo SSD (akkoriban az volt a legolcsóbb), több ezerszer lettek újraírva és törölve, de eszükben sincs elromlani. Óriási kamu, hogy gyorsan halnának.
2020. júl. 16. 08:54
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Otthoni felhasznalasra az ssd siman kitart annyit mint egy hard disk.
2020. júl. 16. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!