Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért szaggat a játék?

Miért szaggat a játék?

Figyelt kérdés
Régebben kitoltam az assasin's creed originst ugyanazon a gépen de gyengébb hardverekkel. (1050ti, i5 4590) Most meglepődve láttam, hogy a játék microlaggol, néha megáll a kép másodpercekre majd tovább megy. (I7 4790, gtx1660) Mi lehet ennek az oka? Processzort 100%ban pörgeti, merevlemez 100%os, táp minőségi, minden más jól fut.

2020. júl. 15. 21:06
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
A negymagos proci 3A-s jatekoknak nem eleg. Egy ryzen 5 1600AF pl kb minden 3A jatekkal megbirkozik , ha megfelelo vga van mellé.
2020. júl. 15. 21:53
 2/7 anonim ***** válasza:
40%
A proci az oka. Ennek a játéknak kell rendes a proci kakaó. Nekem is rohadtul szaggat I7 3770K és GTX 1080 kombóval. Ennek kell egy 6 mag 12 szálas proci a sima játékmenethez.
2020. júl. 15. 23:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A kérdezőazt állítja, régebben már végigjátszotta ugyanezen a gépen, csak gyengébb komponensekkel (i5 az i7 helyett, 1050Ti a 1660 helyett) és ahhoz képest rosszabb, vagyos nem lehet az a probléma, hogy egy ~20%-kal erősebb proci lassabb, mint a régi.

Vagyis a problémák:

1.) Magasabb beállításokat erőltet, amit már az erősebb hardver se bír.

2.) Szoftveresen nincs rendben a gép, valami folyamat felemészti az erőforrásokat.

3.) A játék utálja a HT-t. Manapság már ritka, mivel a HT évek óta általános mindkét gyártónál, de kizárni nem lehet.

Ebből az 1-es és 3-as könnyen tesztelhető.

2020. júl. 16. 06:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Hutes rendben, nem fogja vissza magat a vga es cpu tulmelegedes miatt?
2020. júl. 16. 06:32
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát nem kizárt, hogy túlságosan melegszik a cpu, alapjáraton kb 40 fok, aida 64 100% terhelésteszt alatt felkúszik 90ig is, pedig egy artic freezer 33 esport hűtő van rajta, ráadásul újra is pasztáztam már. A házzal se lehet gond, mert szellős. De minden más játék jól fut és nem is melegszik alattuk ennyire mint az origins alatt.
2020. júl. 16. 15:36
 6/7 anonim ***** válasza:
Eredeti a jatekod? A mikrostuttering lehet tort jatektol is siman. Viszont a mikrostutterinta kepkockaugrasokat jelenti, nem par masodperces leallasokat. Pl mesz egyenesen, es mintja kihagyna egy csomo kepkockat az az ember erzese.
2020. júl. 18. 05:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Eredeti
2020. júl. 20. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!