Milyen videókártyát vegyek játékra?
A fiam nyúz egy ideje. gtx 960 van neki. legfeljebb 150 ezer forintig milyen vga kártyát vegyek? az amd ről sok rosszat hallottam, inkább intelt vennék.
A válaszokat előre is köszönöm.
intelt semmikép ne vegyél, inkább nvidia-t. az amd jobb ár-teljesítmény arányú, de rosszak a driverei, sok velük a probléma.
Ez a kártya erős is és jó is.
GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC 8GB GDDR6 256bit
akarod mondani nvidiat? Amúgy amd-k se rosszak, főleg a mostaniak.
rtx2060 kb 150ezer az ára. Vagy ott van az 5700XT, ez elég jóra sikerült amd kártya.
viszont fontos info, hogy a processzor se mindegy milyen, ha új videokártyát veszel.
bottleneck lehet, ha sokkal erősebb a videokártya, mint a processzor. (ez azt jelenti hogy a gyengébb processzor miatt nem tudja a gép kihasználni maximálisan a videokártyát)
1660S
1660Ti
5600XT
5700XZ
a választék
szerintem mindegyik jó....
nekem a 1660 super van és gyakorlatilag mindenen tudok vele játszaki fullHD felbontáson.
Ennyi pénzért Nvidiából a Gainward RTX 2060 SUPER GHOST van (vagy Phoenix). Ha nem gond, hogy nem tud félpasszívan üzemelni (netezés közben is megy a venti), akkor nem rossz választás. Az biztos, hogy a GTX 960 után ég és föld lesz a különbség játékélményben.
Habár amit felettem ajánlottak Radeon kártya, szerintem is jobb döntés lenne, de persze ahogy gondolod.
sajnos úgy látom az amd kártyáit erőltetik a fanboyok.
tudni kell róluk, hogy borzasztó rossz a szoftveres hátterük.
ez azt jelenti, hogy nagyon sok játék alatt kifagy, el sem indulnak. A 2 monitoros rendszereknél is nagyon sok a probléma. A hűtésük gyenge, rengeteg köztük a selejt.
a fanboyok hivatkozási alapjai:
ár teljesítmény arány:
Ez igaz, de nem sokra mész vele, ha állandóan drivereket frissítgethetsz, vagy mehetsz vissza régebbiekre, hogy egyáltalán működjön.
Csak windows alatt vannak problémák:
magyarul amin játszani fogsz, és ahol a játékok 95% a fut. :D
már jók a driverek, csak régen volt gond:
Nem igaz. a gondok akkor vannak, mikor új nevek jönnek ki, vagy bármilyen komolyabb változás van a windowsban. ugyan is az amd "szakemberei" képtelenek rendesen bármit megírni.
nincs semmi baj a hűtéssel, hardveresen kiválóak:
Ez sem igaz. arányaiban sokkal több garanciális probléma van velük emiatt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!