Milyen konfigurációt vegyek 180 ezerből játékra?
30k kell a monitorra legalább tehát a valós kérdés hogy 150k-ból milyen gépet.
Őszintén? Semmilyet. Ha valaki kérdezi tőlem hogy mennyi az a minimum, akkor 220-250-et szoktam mondani, ami alatt csak kompromisszumok és szenvedések vannak.
150-ből csak egy Ryzen5 2400G-s gépet tudsz építeni.
Ryzen5 2400G
B450 (pl gigabyte b450m ds3h)
8GB DDR4 300Mhz (pl g.skill aegis)
EVGA 500W White / Pure power 10 500W
1TB HDD (WD10EZEX)
120-240GB SSD (Valami satás olcsó kingston is megteszi)
Ház ami tetszik 15k-ig.
Na ez már 150, vagy picit több.. És igen, nincs videokártya, a Ryzen integráltját kell használni, az viszont integrálthoz képest erős. GTA 5 még elfut, de egy BF5 már nehezen.
Ez jó lenne? Most kukáztam össze árukeresőről:
AMD Ryzen 5 1400
Crucial 8GB DDR4 2400Mhz
Asrock A320M-DVS R3.0
Legolcsóbb RX570 4GB
WD WD10EZEX 1TB
FSP SP500-A 450W
Deepcool Smarter
Monitor: BenQ GW2280E
Ne bolondítson senki, hogy ennyiből nem lehet gépet venni, mert pár éve még 90-100 ezerből is kihoztak egy játékgépet.
Jó, de mondom az észrevételeket:
-A320, 2ram slot. Most még annyira nem számít, jövőben fog.
-A legeslegolcsóbb tápot választottad, ami még éppen nem pukkanna ki egy kártya alatt. Nem, ez egy gamer gépbe nem pozitívum. Azt a tápot irodai gépekbe szánták.
-Ryzennek sokat számít a ram sebességbe, ha 3000 vagy fölöttit veszel, akár 10%-al gyorsabb lehet mint a 2400-assal.
-Bár most még mondhatod hogy nem kell SSD, egyszer kipróbálnál egy SSD-s rendszert, nem lehetne róla lebeszélni.
Amúgy összeadtam, egy 10-essel így is túl fogod haladni, még akkor is ha mindent a legolcsóbb boltból veszel. De akkor meg a kiszállítással is összejön egy 10-es majdnem.
Ha ezekkel együtt tudsz élni, akkor jó lesz az amit összeállítottál magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!