Lehet-e két monitort használni úgy,hogy az egyik alaplapi vga-ba lenne kötve a másik meg a dedikáltba?
Én úgy tudom, hogy nem lehet. Valaki egyszer itt tett már fel hasonló kérdést, aztán egy válaszoló beírta hogy lehet.
De csak ennyit, azt már nem tette hozzá hogy hogyan is.
Nekem prociban Intel® HD Graphics 4600 van, mellette GTX 1070, gond nélkül működnek egyszerre róluk a monitorok. Lehet köztük húzogatni az ablakokat is.
Így nem megy keresztül az IGP-n a VGA által készített frame, tehát az IGP dolgozik amikor azon a monitoron van valami.
Ha AMD APU és AMD VGA kombód van, akkor az apu nem dolgozik, és a VGA küldi az alaplap (apu) kimenetén is a képet.
4 - "nem pedig a processzorba integrálva"
Engem nem érdekel, mit szívtál, de én is kérek belőle.
#5 bár én nem a 4-es vagyok, de most nagyon nagyot akartál mondani, viszont jól beégetted magad az ostoba beszólásoddal.
Az alaplapba integrált videokártya nagyjából 10 éve már nem divat, helyette CPU-ba integrált videovezérlőt használnak.
Egyébként igen, az integrált videokártya és a processzorba integrált videovezérlő két teljesen más dolog.
Az emberek 99%-a nincs tisztában ezzel (főleg a fogalmakkal), ahogy a kérdező és te sem, így elnézem ezt most neked.
Attól hogy van egy csatlakozó az alaplap hátulján amibe a monitorod kábelét dugod, még nem azt jelenti hogy az egy integrált videokártya lenne.
Szóval hogy tisztázzuk: alaplapba integrált videokártyát és egy dedikáltat NEM lehet egyszerre használni.
CPU-ba integrált videovezérlőt és egy dedikált VGA-t LEHET egyszerre használni.
# Ezt szívtam: [link]
De te nem kapsz belőle. Nekem is volt régen olyan gépem, hogy az alaplapon volt integrált VGA, a processzorban pedig nem volt GPU. Mivel a kérdező nem írta le, hogy milyen alaplapja van, én arra gondoltam. Mivel az volt előbb, és azt nevezték alaplapi vga-nak.
@7: még jó, hogy erről nem tudtam, amikor a HD4650 mellett az alaplapi vezérlőt is egyszerre használtam minden gond nélkül...
És nem: a GeForce 7025 vezérlő nem az Athlon-II processzorba, hanem az nForce chipsetbe volt integrálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!