Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Régebbi számítógépet miként...

Régebbi számítógépet miként lehet tesztelni?

Figyelt kérdés

Találtam nagyapám padlásán.

Paraméterei:

Alaplap: Opti 495slc

CPU: 40Mhz (Intel 80386)

Ram: 8x1Mb

HDD: 342Mb

Vga: trident tvga 9000a

Amúgy a bios bejön, de ezen kívül nem tudom hogyan tovább.

2020. júl. 4. 20:07
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Valoszinu nem. Egyevkent, ha mar wikipedia, talan olvass tovabb, anelkul ugyse mennel semmire, de azzal sem:

"Személyi számítógépekben

Mint a soronkövetkező processzor, a 80186-os lett volna a 8086-os kézenfekvő utóda a személyi számítógépekben. Azonban mivel az integrált elemek miatt nem volt kompatibilis az eredeti IBM PC hardverével, helyette a 80286-os processzort alkalmazták az IBM PC/AT típusú gépekben."

En nem bizonygatom, hogy mekkora kivenhedt szaki vagy, es Mo-n nem letezo cpu-kon dolgoztal, legyen ez a sajat hulyeseged, birkozz meg vele te.

Bar nincs kozod hozza, de 80ban szulettem, 286ossal kezdtem, es igenis, tortenelmileg van igeny egy kis nosztalgiara, meg ha te a kisujjadbol razod is ki, megjegyzem, full flegman a dolgokat.

Megjegyzem, a fiktiv 80186-ra te nem telepitettel 5.0as Dost sem. Merthogy ezzel indulsz, nem a 2essel.

2020. júl. 19. 19:22
 22/25 anonim ***** válasza:

#21-nek:

Meséld már el nekem hogy én hol írtam olyan baromságot, hogy 5.0-át telepítettem 186-osra?

A "továbbolvasással" pedig csak neked van problémád, mivel én csak a hitelesség kedvéért kerestem rá a Google-n, egyébként az emlékeimre támaszkodom.

"Ennek ellenére készült néhány számítógép, amely a 80186-ost használta központi processzorként, ezek közül néhány jelentősebb típus: az ausztrál Dulmont Magnum laptop, amely egyike volt az első laptopoknak; a Wang Office Assistant, amelyet önálló, PC-szerű szövegszerkesztőként (word processor) hirdettek; a Mindset számítógép; a Siemens PC-D, amely nem volt 100%-osan IBM PC-kompatibilis, de futott rajta az MS-DOS 2.11 operációs rendszer (ld.: de:Siemens PC-D); a Compis (egy svéd iskolaszámítógép)"

Egyébként nem ártana tisztázni azt a kérdést sem (ha már kritizálsz!), hogy IBM-DOS-ról, vagy MS-DOS-ról beszélsz! Mert nagyon nem mindegy.

Ezeken kívül pedig azt sem ártana felismerned, hogy sok csóró ember is volt/van, aki a rég kifutott típusokra rakatott új rendszert. (feltéve hogy felment) XD

2020. júl. 20. 21:27
 23/25 anonim ***** válasza:

#22 vagyok:

A legdurvább anakronisztikus telepítésem egy 486-osra volt, XP sp1.

2020. júl. 20. 21:32
 24/25 anonim ***** válasza:

#22:

[link]

2020. júl. 21. 02:38
 25/25 anonim ***** válasza:

#22, #24-nek:

Volt kereskedelmi forgalomba 80186? Igen.

Tehát telepíthettem rá op-rendszert? Igen.

Idézem magam: "Te valszeg még tervben sem voltál, amikor én már assembly-ben programoztam!"

Lúúúúúúúúúzer! XD

2020. júl. 22. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!