Régebbi számítógépet miként lehet tesztelni?
Találtam nagyapám padlásán.
Paraméterei:
Alaplap: Opti 495slc
CPU: 40Mhz (Intel 80386)
Ram: 8x1Mb
HDD: 342Mb
Vga: trident tvga 9000a
Amúgy a bios bejön, de ezen kívül nem tudom hogyan tovább.
na sikerült életre kelteni, cd-rom + floppy megoldással.
floppyrol kellett bootolni, és beírni dosba hogy fdisk, format c:, setup.exe, stb. Egy igazi művészet, mert amikor például nem formatáltam c meghajtót a dosban, akkor lefagyott mint a pinty. Itt nincs kék halál, sem hiba jelzés, csak megmered a kép.
WIN 98-at amúgy nem sikerült feltelepíteni, mert a processzor nem kompatibilis vele. Nekem intel 386 van, de a win98-nak legalább intel 486 kell.
Így Win 95öt raktam fel.
Meglepetés és full nosztalgia csapott meg. Ami érdekes hogy csak úgy pattognak az ablakok, és a programok. A windows betöltési idő mindössze 55mp. Annak ellenére hogy a proci 40mhz, és 8mb RAM van benne :D
Csináltam a telepítés folyamatáról videót, magyar amúgy a win95.
Lehetséges hogy összedobok róla egy videót némi kommentárral, hátha valakinek jól jön. Nem találtam ilyen videót fent
#2 vagyok:
Te jó Isten!
Ez most komoly, hogy amit csináltál az érdeklődésre tart számot?
Tudod hogy hány DOS 5.0-át, 6.22-őt, 3.1-et, Win95,98,2000-et és XP-t telepítettem? És a DOS-okból hány volt amit még 5.25-ös floppyról nyomattam?
Akkor az én tudásom mit érhet? XDXDXDXDXD
#15 vagyok:
386?
A PC-ket a 80186-osokkal kezdtem.
#17-nek:
Te valszeg még tervben sem voltál, amikor én már assembly-ben progarmozta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!