AMD Ryzen 7 3700x procihoz milyen alaplap kell?
Tehát amd procit akarok venni, ez lesz az első ilyenem, eddig csak inteles volt, ott tudtam hogy a z-s alaplapokat kell venni.
Ha lehetséges, az alza.hu nevű oldalról válasszatok egyet, mert innen fogom megrendelni:
Én egyelőre az ASUS ROG STRIX B450-F GAMING alaplapot néztem ki, nem drága, megvan mindene és még gamer is :)
De ha van jobb ettől, ami jobban kihasználja a mittomisén proci memóriáját, sebességét, akkor ne habozzatok megosztani! :)
tehát annyi az előnye annak az alaplapnak hogy jobb a vrm-je, ami hosszabb élettartamot jelent, vagy van valami más is még amiben jobb? mert ha nem, akkor ez nem annyira jelentős előny.
Ja és még írj az msi-n kívül más minőségi alaplapot de ne tul drágát
ASrock B450 Pro4 még a jó, és szerintem azon kívül igazából az MSI-k, szép sorban:
B450m Pro-VDH Max
B450-A Pro
B450 Tomahawk.
Amúgy meg figyelmedbe ajánlom ezt.
Nem mellesleg a VRM ami fontos lehet, a többi mellékes mert ezt nem tudod később sem bővíteni.
Ha spéci célt is szolgálnia kell jobban jársz egy PCIe hangkártyával, plusz hálózati kártyával stb.
jól van, tudjátok mit? veszek inkább egy minőségibb alaplapot mint egy gagyibbat hogy sokáig kitartson és ne legyenek gondok.
Igy mit ajánlasz? kb 200 euróig vagy kicsit affölé
Igy elsőre GIGABYTE X570 GAMING X tűnik a legjobbnak, ami 194 euró alzán
na, meglett asszem a nyerő alaplap: ASUS PRIME X570-P, ami a te tier listeden A-s jelzésű, az már gondolom jónak számít
De persze ha tudsz ettől jobbat akár ár-érték arányban akár teljesítményben írd le nyugodtan!
mi a gond az asusokkal? mostani alaplapom is asus z170-k és semmi baja nincs már 4 éve
Az a tomahawk ez: MSI B450 TOMAHAWK MAX?
Mert ez csak 112 euró és jó pontokat kapott alzán. Viszont a hátsó csatlakozója nem tetszik (ahova az egér/billentyűzet/ethernet kábeleket nyomjuk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!