Mit gondoltok erről a konfigról, megéri ennyiért ÁLTALÁNOS felhasználásra?
Mennyire esélyes a konfignál a bottleneck?
Valamint szerintetek ez a ház megfelelő lesz szellőzésileg és méretileg???? vagy mely komponensek adataiból számoljam ki?
Hűtő: Be quiet! Pure Rock BK009
VGA: Sapphire RX580 8GB GDDR5 Pulse 11265-05-20G
RAM: Corsair 8GB DDR4 2666MHz Vengeance LPX Black
Alaplap: Asrock B450 PRO4
Proci: AMD Ryzen 3 3200G
Táp: Seasonic Focus+ SSR-650FX 650W 80+ Gold (moduláris)
Ház: Fractal Design Focus G FD-CA-FOCUS-BK-W
Összesen: 212 EFt
(A bios frissítés tudom, hogy szükséges ennél a procinál)
Összességében teljesen jó konfiguráció. Az RX580 viszonylag sok hőt termel, így jó választás ez a ház. Próbáld meg úgy kialakítani a rendszert, hogy előlről menjen be a friss levegő, hátul pedig szívja ki a gépházból egy másik ventilátor a meleg levegőt.
Később még esetleg szükséged lehet további 8GB RAM-ra, ha időnként szoktál videót vágni, képeket szerkeszteni, stb.
Szerintem a hűtés és a táp eléggé túlzás lett.
Elég oda egy LC-CC95 is.
Alaplapnak inkább B450m Pro-VDH Max mivel ahhoz nem kell BIOS frissítés.
Tápnak elég egy Pure Power 11 500W is, olyan sokat azért nem fogyaszt.
Egyáltalán nem éri meg.
Ennyiért RYZEN 5 1600AF/3600 + 2x8gb 3200MHz + RX 580.
MSI b450m pro vhd MAX 26k
Be quiet 11 500w 25k
Silentiumpc signum sg1 15k
SSD?HDD?
Közben annyiban változtattam, hogy a vga-t kivettem, mivel a gép böngészésre, filmezésre lesz használva amire teljesen jó a integrált vga.
#3 Szerintem egy ryzen 5-ös a fent említett célokra felesleges, a msi lapok pedig nem a legjobbak tudomásom szerint.
A háttértár pedig vagy egy WD lesz vagy valami sata-s (kingston/samsung) ssd
Egy SAPPHIRE RX 580 raksz az összeállításba, ne csodálkozz hogy "gamer" gépnek nézzük.
-igen, az integrált is megteszi erre a célra
-külön hűtőt csak akkor vennék ha a gyári hangos
-MSI "MAX" jelzésű lapokhoz nem kell BIOS update
-RYZEN mellé 3200MHz RAM ajánlót dual kiszerelésben (2x4gb/2x8gb)
-táp nagyon túlzás egy netezős gépbe, 400w fölé nem kell menned
Akkor nagyon rosszul tudod, mert AM4-es lapok közül majdnem az összes ajánlottat az MSI gyártja.
WD-ből az EZEX már nagyon régi széria, a P300-as Toshiba sokkal modernebb és jobb választás.
Tápból ez esetben elég egy Chieftec Eco 400W is, ha nem lesz VGA.
Az msi lapoknál a VRM vagy annak hűtésére amire sok panasz van.
Igen a ex 580 valóban túlzás, a bottlenecket próbáltam elkerülni.
WD-ből még nem tudom, de igazából szinte majdnem bármi megfelel, Toshiba-t pedig akkor se vennék ha fegyvert fognának rám. A chieftec egy jó márka, at még meggondolom. A seasonic tápot csak a 580 miatt tettem bele előszór, mert úgy már szükséges lenne.
A ram-nál csak aért gondoltam 1x8 GB-ot, mert a dual channel 2x4-be nem éri meg, 2x8-tól avgy a felett éri meg a DC, visont 16GB meg már sok lenne elért válastottam így, és így legalább marad 3 db üres slot is
Nem tudom miről beszélsz, fusd át a listát.(nem szeretek laikussal vitatkozni, nézz utána, ezt lezártam)
Többivel sem értek egyet, ez esetben minek teszel fel kérdést ha tudod pontosan mit veszel és ragaszkodsz hozzá?
Nem ragaszkodom hozzá, rábeszélhető vagyok, ha megmondod mért válasszam a MSI-t, mivel
A táblázatból nem derül ki, hogy milyen hűtő van az alaplapokon, ha csak rádobnak egy fémtömböt ami nem tudja leadni a hőt a barázdáknál akkor semmit nem ér, a fázis szám meg lehet akármennyi ha nem hatékony és túl sok hőt termel.
A toshiba-nak meg majdnem a legmagasabb a meghibásodási rátája
Ha nem lesz tuning,fejlesztés neked édes mindegy melyik hűtőbordás b450 lapot választod, mert mind letud kezelni egy RYZEN 3-ast!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!