Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Olcsó/gagyi egérrel, billentyű...

Olcsó/gagyi egérrel, billentyűzettel vagy kombóval tényleg nem lehet élvezetesen játszani, ha nem, akkor miért nem?

Figyelt kérdés
Ezt olvasom mindenhol, ezt látom a Youtube videókban. Nekem csak az a gondom, hogy évente két játékkal játszom, azok sem CS meg ilyenek, hanem körökre osztott RPG, esetleg valamilyen konzul szerű Star Wars játék, és nem tudom, hogy ezekhez érdeme-e vagyonokért venni beviteli eszközt.
2020. jún. 28. 14:20
 1/7 anonim ***** válasza:
56%

Szia! Általában nagyobb periféria a shooter játékokhoz szükséges, ahol nem mindegy, hogy el tudod-e mozgatni egyenesen az egeret, vagy össze-vissza mozog. Hogyha nem kompetitíven játszassz, akkor szerintem felesleges ilyen-olyan eszközöket beszerezni, pl. Édesapukám tök jól el van a Metin2-vel egy összesen 4000 Forintos egér+billentyűzettel, én viszont 20 ezer Forintot költöttem az egérre, és a billentyűzetre pedig 15-öt, nagyon fontos, hogy megbízható legyen. Hogyha Te jól érzed magad azzal a két perifériával, amivel most vagy, akkor felesleges újakat vásárolni.

Személyes véleményem szerint felesleges olyan irgalmatlan pénzösszeget kidobni perifériákra egy-egy RPG játékra, vagy Star Warsra, viszont hogyha megnézel egy CS:GO játékost, vagy akármilyen mást, oda már tényleg kelleni fog egy egér, az ilyen játékokban (szerintem) számít, hogy egy 4000, vagy egy 20000 Forintos egérrel játszassz.

2020. jún. 28. 14:26
 2/7 anonim ***** válasza:
77%

Ami nagyon nem mindegy, az az egérben lévő szenzor. Nem kell vagyonokat költeni, és jó a vezetékes is.

Ha veszel egy mechanikus billentyűzetet, akkor normális használat mellett akkor fogod lecserélni, ha megunod.

Egy jó gamer egér máshol is jobban teljesít, nem csak a játékokban. Általában érdemes a dpi-t összehangolni a felbontássl és az adott játékkal, de ez jól jön pl. ps alatt is. A jó gamer egerekhez van szoftver is, sokmindent lehet állítani bennük adott programra vagy játékra szabottan is.

Viszont amiket leírtál, ahhoz nem kell gamer cucc. Ha neked kényelmes ahogy most van, minek dobnál ki pénzt, ha utána nem használod ki.

2020. jún. 28. 14:36
 3/7 anonim ***** válasza:
66%

Én leginkább csak FPS shooter játékokkal játszok, multiban ugye.

Billentyűzetből 1500 forintos teszkós van, viszont egérből egy 20.000 forintos Corsair.

Nekem fontos egérnél hogy kézre álljon, hogy betudjam állítani a súlyelosztását, a programozható extra gombok amikhez különböző funkciókat lehet adni (pl. reload, állandó zoom, sorozatlövésből csak egy lövés, stb.)

Ezekkel az extra gombokkal és funkciókkal sokkal több időd marad a játékra koncentrálni.

Ebbe a típusba lehet súlyt belerakni, vagy kivenni, így be tudod állítani a megfelelő nehézségét ami neked a legkényelmesebb. Ha tönkre megy benne az egérgörgő, simán csak kiveszed belőle érzékelővel együtt, és bepattintod az újat, még szétszedni sem kell. Ugyanígy a jobb és bal "kattintót" is lehet cserélni, ha tönkremenne.

Ugye egy 20 ezer forintos egérnél nem kell részletezni, miért hasznos ha nem kell eldobnod az egészet egy meghibásodott mikrokapcsoló miatt.

Akkor még van olyan is, hogy be tudod álltani milyen magasságból érzékeljen a szenzor. Hogy pl teljesen az egérpadhoz szorítva érzékeljen, vagy megemelve akár 4-5 milliméter magasságból is mozogjon a kurzor.

Ezeknek az extra dolgoknak csak akkor van értelme, ha valami online FPS shooter játékkal tolod. Egyébként egy kényelmes pár ezer forintos egér is megteszi.

Billentyűzetről nem tudok nyilatkozni, hogy megéri e egy drágább, programozható típust venni.

2020. jún. 28. 14:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2020. jún. 28. 14:48
 5/7 anonim ***** válasza:
35%

Bőven elég az 5eFt alatti egér.

Legalább van mire fogni az ügyetlenséged ha nem sikerül valami.. ;-)

2020. jún. 28. 15:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Programozható billentyűzetnek én nagy hasznát nem láttam játékban, annál inkább ps ben például. Nagyon jó, mikor pl. m1-m6 ig rárakod a makrókat, és nyom egy teljes luminosity mask sort, amit amúgy nyögvenyelő megcsinálni. persze vannak rá panelek azért. Hasznos funkciók ezek de csak akkor, ha ki is használja az ember. Egyébként pénzkidobás.
2020. jún. 28. 15:21
 7/7 anonim ***** válasza:
A billentyuzetem egy 2000 forintos kolink , az egerem nagyon olcso (mondjuk kicsit banom is) de r6-ba tok jol elvagyok. Inkabb a magas fps-szam a lenyeg, ne lagolj. Meg a ping
2020. jún. 28. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!