Tudnátok nekem egy olyan pc konfigurációt javasolni amivel az el következendő 4-5 évben meg fog felelni akár játéknak is?
A keret 350.000 ft. Érdemes 4k UHD játék vagy film szempontjából ilyen asztali pc-t összerakni?
Előre is köszönöm.
350 ezerből már most is karcos a 4K. Egy combosabb CPU ami 5 év múlva is megállja a helyét, és hozzá egy lap már be is ette a keret több mint a felét.
És akkor még nem is beszéltünk a VGA-ról, meg az egyéb hardverekről.
350 000 forintból még a grafikus kártyát sem lehet megvenni hozzá, ami belépő szinten alkalmas a 4k ra.
ebből a pénzből egy normális, full hd ra alkalmas, vagy qhd ra (belépő szinten) alkalmas gépet lehet építeni, monitor nélkül.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Full hd-ra milyen pc-t tudnátok ajánlani?
A játék annyira nem is fontos inkább filmezés szempontjából milyen pc-t tudnátok ajánlani?
Monitor ki zárva.
Amd vagy intel? előnyök és a hátrányok is érdekelnek.
4k filmezésre nem hinném hogy egy 150,000 forintos laptop megfelelne!
El döntöttem hogy hosszú távra szeretnék egy asztali pc-t venni.
De érdekelne hogy mekkora ár különbség van a full-hd meg a 4k uhd között?!
Mert a google nem tudtam pontos infót nyerni belőle.
"4k filmezésre nem hinném hogy egy 150,000 forintos laptop megfelelne!"
A a 4K felbontással megbirkózik.
Nem azt mondtam, hogy a kijelzője is 4K, hanem hogy simán lejátssza egy 150 ezres laptop akadás mentesen!
Lepontoztad a #3 válaszolót, pedig igaza van, mert egy a CPU-ba integrált GPU mag is bőven boldogul a 4K filmek lejátszásával.
"De érdekelne hogy mekkora ár különbség van a full-hd meg a 4k uhd között?!"
350 ezer FHD, 4K 600-700-tól (játék 4K természetesen)
Köszönöm a válaszokat.
A 3-mast azért pontoztam le mert nem akarom el hinni hogy ilyen komoly ár különbségek vannak. Mert a 4k már nem 1 vagy 3 éves újdonság. Ezért gondoltam azt hogy nem lehet olyan nagy ár rés a full-hd és 4k uhd között.
Köszönöm az eddigi infókat.
500.000 ft felett nem vagyok hajlandó gépet venni mert én nagyon soknak tartom a 600-700.000-tól kezdődő gépet.
A válaszokat még egyszer köszönöm.
én a 2. vagyok
A grafikus kártya teljesítménye más dolog. Még nem érte utol a 4k felbontást játékok terén. 4k felbontáson, már nagyon komoly teljesítmény kell. Persze le lehet venni a grafikai részletességet, és akkor nem lesz olyan szép a játék.
Eleve mi az elvárás. hogyha 60fps, értsd egy sima vsync monitoron játszol, akkor még talán a csúcskártyák alkalmasak erre, ultra beállításoknál. De egy ilyen kártya fél milla. 2080 ti, 11gb ram.
viszont ha freesync vagy gsync monitoron játszol, akkor valahogy ki kell hozni, minél magasabb fps-t. jobb a szemnek, sima, gördülékeny, villámgyors. És a másik a monitor válaszideje. Na ehhez már a kihalás szélén álló sli technológia kellene, ami azt jelenti, hogy kettőt veszel ebből a félmillás kártyából.
szóval látod, el lehet menni messzire.
na ezért van az, hogy a gamerek közt a legnépszerűbb, a qhd felbontás. Az jól mutat 32 incsen is, és megfizethető kategória. De még ehhez is hozzá kellene dobni vagy 100 ezret igazából. és jól írta a hármas. szerintem is érdemes várni, nincs az olyan messze. Pár hét a megjelenés után le fog menni az nvidia 20x kártyáinak az ára, mert a 30x átlag 40% os teljesítménynövekedést hoz a szakemberek szerint.
2-es válaszoló köszönöm az infót.
A gép vásárlásával biztos hogy várni fogok nyár végéig vagy tovább.
Nem gondoltam volna hogy ilyen komoly ár rések vannak a két konfiguráció között. Akkor marad a full-hd verzió. A 4k-ra meg még várok jó pár évet.
A 3-mas válaszolót meg bocsánat hogy le pontoztam.
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!