Nincsenek "kicsit" túlárazva a b550-es lapok?
Mennyi ezeknek a reális ára? Egyelőre amennyire én látom, csak annyi történt, hogy több lap van így, hogy kijött a b550, de hogy "jönnek az olcsó lapok"... Ehh.
Tartok attól, hogy az AMD is el fog szállni az árakkal, amit nagyon sajnálnék.
"felső kategóriás b550 többe kerül mint egy jobb x570 került még év elején"
Rendesen el is borzadtam ezen, mikor izgatottan nézegettem a lapokat így a megjelenés után. Értem én, hogy "újdonságadó" na de hogy sok "rossz" alaplap árban meghalad vagy nagyon megközelít sok "jó" alaplapot, az meglepő volt.
Remélem lejjebb mennek rendesen az árak, mert így aztán semmi értelme nincs a b550 lapoknak, ha egyszer X570-t lehet kapni az árukból. :(
Csak azért mert egy lap X vagy Z szériás nem lesz jó, csak sok lesz a csatlakozó. Ezeknek a legolcsóbb verziói inkább csak középkategóriás procikhoz valók, Intel oldalon az Asrock két legolcsóbb lapja stock boost órajelet se tudja tartani egy 10900K esetén. Ott van még az MSI MPG X570 Gaming Edge, közel tűzveszélyes, míg a pöppet olcsóbb vagy hasonló árú B550 fixen 100 fok alatt marad.
Lehet nézelődni alaplapok között csatlakozók, OC funkciók, VRM, BIOS támogatottság és kinézet alapján. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy legyél tudatos vásárló, ha van időd rá, és ajánlom találd meg az egyensúlyt ami neked ideális.
Itt egy grafikon, árakkal együtt, persze nem ilyen körülmények használnád otthon: [link]
Tudom, meg utána szoktam nézni ezeknek, hiszen azért követem. Csak arra célzok, hogy azért nem ezt vártam volna a B-s lapoktól.
Gondoltam lesz ami esetleg 60k körül lesz, a jobbak meg ilyen 40-50k özött, amik majd lemennek 30-40 közé vagy lejjebb tolják a jobb b450-ek árát esetleg, de így...úgy érzem hiába vártam. Elkeserít kicsit.
Asrockból az extreme 4-et néztem ki vagy msi-ből szerettem volna tomahawk-ot 400/500-as szériából, de az áraikat sokallom még. Lett volna X570 extreme4 70 pár rugóért napokkal ezelőtt, de mondom nem, jó lesz a b550, X570-et úgyse használom ki. Erre kijön a b550 80 körül, az x-es meg majd egy tizest ugrott... Agyrém.
Köszi a linket, majd nézek valamit, csak tényleg azt hittem olcsóbbak lesznek és a b550 tetejéről válogatok majd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!