Zalman S3 gépház megoldást jelentene a problémámra?
Sziasztok!
A tortenet egyszeru:
Elkezdtem ugy fel eve epitgetni egy uj konfigot, de egy uj vga-ra es egy uj gephazra nem maradt penzem. Sebaj, beleraktam a regi, keves hot kibocsajto hd6670-et. Semmi baj nem volt a homersekletekkel. Kb egy hete viszont beruhaztam egy msi RX 470-re. Mondanom sem kell, hogy ez joval combosabb kartya, tobb hot bocsajt ki. Elkezdtem jatszadozni, egyszer csak azt veszem eszre, a kartya 82 fokos. Ilyedtembe le is kapcsoltam. Most egy noame 10 eves, 0 ventis szar gephazam van (fentebb kifejtettem, hogy nem maradt ra penzem hogy vegyek ujat). Hozza jutottam egy kisebb osszeghez most, es arra gondoltam, hogy egy uj gephaz + 1-2 venti megoldana a problemat (mar csak azert is gondolom ezt, mert a zalman haz alsotapos, sok-sok venti fer bele, kabel-rendezesre is van hely, es nagyobb is mint az en mostani tragacsom). En eddig oszinten le se szartam a gephazat, es nem ertettem, mit hisztiznek az emberek a "jo airflow"- on, na mostmar kezdem kapuzsgalni. Szvl Zalman S3 haz javitana a helyzeten? (Egyebkent msi afterburnerben fan speedet jol beallitottam, alapbol 27-30 fokos a kartya.)
82 fok tényleg sok
és tényleg számít az ha át van szellőztetve megfelelően a ház.
Lehet nem bocsát ki nagy hőt a kártya és a proci, mert nem egy 9900K, de ha az a hő bent marad a házban akkor nagyon hamar el tud melegedni az egész.
Nekem fractal design focus g házam van, ezt is rommá lehet ventillátorozni, de csak 3 van benne, azokból is csak 2 megy folyamatosan. elöl a perforált lemezen be, hátul fent ki.
Alaplapon szórakoztam a fordulatok beállításával és 5-10%-os fordulat változás is 4-5 fokos különbséget jelent (csak a házventiket állítottam!)
sikerült kikísérletezni úgy a dolgot, hogy a proci nem megy 50-52 fok, a videókártya 58-63 fok fölé (R7 2700, 1660S).
82 fok nem a legjobb, de nem vészélyes érték!
SAPPHIRE, XFX kártyát kellett volna venned.
S3-nak zárt az eleje, helyette S2/T7 ajánlott.
Míg nincs új házad, használd a gépet ház nélkül, így levehetsz némi hőterhelést a gépedről. Ha garin túl van a kártyád, szedd szét, takarítsd szépen ki és pasztázd újra, azzal is nyerhetsz pár fokot.
Nézd meg gpu-z-n, hogy milyen ramos a kártya. Msi-ben a Samsung ramosok, nagyon jól bírják az overclockot és az undervoltot. Javaslom msi afterburnerben a ctrl+f segítségével vedd lejjebb a kártya feszültségét az utolsó 2 statejében ameddig még stabil és mentsd el profilba, így használd. Azon túl, hogy ezzel is nyersz pár fokot, minimálisan kevesebbet kell kifizetned áramra és a ventit is jobban kímélheted.
De nincs ra Penzen. Tudom, hogy jo gephaz az SG1, de nincs.
Ha szrzek bele (a zalman s3 ba) 2-3 arctic f12 ventit, az ugy eleg?
az a lényeg, hogy a ház eleje is perforált legyen - mint pl a focus G-nek!
hiába raksz előre venitot ha ott plexi van!
oldalt a kis rácsocskákon nem tud színi elég levegőt!
a zalman ház 11-12 ezer
a 3 ventilátor 4-6 ezer
ott vagyunk mint a 17ezres focus G ház amiben gyárilag van 2db 12 centis venti.
én átraktam az egyiket előlről hátra és így vannak azok az értékek amit fentebb írtam.
és nem nagyon gagyi ventik... 2-3 évig biztosan jók lesznek és max fordulaton is halkak.
számolj! :)
és azt is vedd figyelembe, hogy ahogy ez a mostani házad is 10+ éves amit most veszel abban is el fog ketyegni még néhány konfig mire lecseréled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!