Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri most beruházni egy...

Megéri most beruházni egy Ryzen 7-be, vagy maradjak az Intel-nél?

Figyelt kérdés

2018-ban vásároltam egy alaplapot és egy Intel i5-8400 procit. A fene gondolta volna, hogy így belendül a processzor piac. Mivel streamelek bizonyos dolgokat (nem vagyok gamer), így vmikor érzem, hogy kevés már neki a 6 mag 6 szál és szeretnék fejleszteni. Már két napja a netet bújom és sajnos úgy veszem észre, hogy matt helyzetben vagyok. A Ryzen 7 3700X nagyon jó árban van és 8 mag 16 szál van benne, videószerkesztésre, streamelésre azt mondják, tökéletes. Viszont ahhoz AM4-es alaplapot is kellene vennem. Ezzel csak az a problémám, hogy ha minden igaz, ősszel bejelentik a Ryzen 4000-res generációt, így azt talán érdemes lenne megvárnom. Viszont köztudott, hogy a Ryzen 5000-res széria, már csak AM5-ös alaplapba fog belemenni, így nem tudom, hogy érdemes-e vennem most AM4-es alaplapot. A másik megoldás, hogy mivel a jelenlegi lapomba belemegy a 9. generációs Intel, így veszek egy i7-9700K-t, de az csak 8 mag és 8 szál és szerintem az Intel mostanában nagyon el van szállva az árakkal. Nem szeretnék minden évben új procit venni, valami olyan megoldást szeretnék, ami bírja 3-4 évig. Nem vagyok nagy gamer, de pár órát hetente szoktam játszani, inkább streamre kéne a proci. Hozzáteszem, hogy GPU-t használom streamnél a kódolásra, de ettől még érződik, hogy lassul a gép, amikor egyszerre több program fut.

Szerintetek mit csináljak? Jól járok, ha veszek egy AM4 alaplapot + Ryzen 3700X-et, (esetleg 4000-es szériából majd), vagy maradjak az Intel i7-9700k-nál?

2020. jún. 17. 14:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne vegyél 9700K-t mivel tényleg rohadt drága ahhoz képest hogy 8 mag 8 szálas. Meg nem írtad milyen alaplapod van és ha nem elég jó lehet ki sem tudná használni teljesen a 9700K az erejét. (alacsonyabb órajel)

Én a helyedben vennék egy hamarosan megjelenő B550-es alaplapot azokból is egy jobb félét aminek elég erős a VRM-je és egy 3700X-et. 3-4 év múlva meg simán fejleszthetsz egy 4900X-re is akár ami már 12 mag 24 szál

2020. jún. 17. 16:38
 2/3 A kérdező kommentje:
Gigabyte Z370P D3 alaplapom van. Én úgy tudom, hogy a B450-be megy bele a Ryzen 4000-es széria, vagy a B550-be is? Egyébként nem rossz ötlet, köszönöm szépen, elgondolkodok rajta:). Egyetlen egy a problémám, hogy nagyon drágák a B550-es alaplapok, ahhoz képest, hogy 3-4 év múlva már úgyis új alaplapot kell venni az AM5-ös alaplapok és az új Ryzen procik miatt:).
2020. jún. 17. 16:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A B550 lapok még itthon nem kaphatóak ahogy elnéztem így nem tudom milyen árban lesznek de az biztos hogy olcsóbbak mint az X570-ek. Egyébként igaz egy B450 Tomahawk Max is jó lenne csak gondoltam a B550 még jobb mivel PCI-E 4.0 meg talán még jobb VRM-ek is mint a 450 ekben.
2020. jún. 17. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!