A desktopomba, nem ram kit van hanem egy db 4gb-os. Emellé beraktam egy 2gb-os ramot. Szerintetek ez így működhet? Hasznát fogom így venni a több ramnak vagy felesleges?
Hasznát? Ez még kevés is manapság...
Vehetsz még 2 gigát vagy többet nyugodtan.
"ne vegyél bele 2GB-osokat, mert csak lassítod vele a számítógépedet"
Na, ennél nagyobb ostobaságot is ritkán olvasni.
A memóriaelérés idejének ("sebességének") semmi köze a RAM méretéhez. A frekvenciájának annál inkább. Akkor fogja lassítani vele, ha az "új" RAM alacsonyabb frekvencián üzemel, mint a jelenlegi. De tapasztalat, hogy akkor sem drámai a különbség. A teljesítmény szempontjából Windowsnál sokkal többet számít, hogy 4, vagy 6 GB RAM van-e a gépben.
Persze, ha egymással "összeillő" RAMokat tesz bele, és dual channel módban üzemelteti, akkor javul a RAM átlagos elérési ideje is, de ez nem azt jelenti, hogy ha nem ilyen modult venne, akkor az a jelenlegihez képest lassabb lenne.
Szerintem használati értékben még akkor sem lassítja, ha gyengébb a késleltetés és/vagy a freki, mert a több ram kevesebb pagefile-t is jelent. Ha hdd van benne, akkor meg nincs az a magas késleltetés és alacsony freki, mint amit a több ram kivált a lassú virtuális mem-tól.
Kérdező: hasznos lesz a +2.
A 2Gb-os, 1333-as memóriád lassabb, mint a jelenlegi 4Gb-os. Ugyanis a 4-es egy 1600MHz-es ddr3-as memória. Ugyanis a double data rate(dupla adatsebesség) technológia megduplázza a 800MHz-et. Úgyhogy mivel egy 1333-as memóriát teszel egy 1600-as mellé, ezért a bios az 1600-ast is 1333MHz-en fogja futtatni. Nem írtad, hogy milyen processzorod van, de ha kezeli az 1600-as memóriát, akkor 1333-on valamivel lassabb lesz. Ha viszont 1333-at kezel, akkor nincsen semmi gond, annyival fognak menni a ramok.
Ezt csak azért írtam le, hogy ne lepődj meg, ha eddig 1600-on ment a memóriád és a bővítés után 1333-al fog menni, mivel a bios mindig a leglassabb modul sebességét állítja be.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!