Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » TP-LINK AC750 RE200 wifi...

TP-LINK AC750 RE200 wifi jelerősítő laggol, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Egymás mellet van a 2 szoba, és a másikban van a UPC wifi router amit használtam eddig is (probléma nincs vele).. A szobámba átjön a jel, de nem annyira erős meg gyors.

A lényeg h beüzemeltem ezt a TP-link cuccot (nagy szenvedések árán), először csak 5GHz-en, de azon laggolt a viber telefonálás, majd 2,4Ghz-en is engedélyeztem a hálózatot, de azon is laggol.

Nem tudom mennyire befolyásoló tényező h iPhone-al használom a vibert, de nem hinném h köze van hozzá, mert a UPC-s routeren működik ami nem az én szobámban van...

Csináltam speedtestet azzal nem volt semmi gond, az értékek normálisak. Újra is indítottam ezt a sz*rt, de az sem segített....

Esetleg valakinek ötlet?

Köszi

2020. jún. 7. 15:01
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A telefont most vettem 11 pro max.

Elvben azzal nem kéne probléma legyen.

2020. jún. 7. 16:29
 12/17 Derwer ***** válasza:

Értem, ahhoz akkor viszont alacsony sebességeket láttunk.

Pontosan milyen típus a UPC router? AC engedélyezve van igaz? Laptop milyen sebességet mér?

2020. jún. 7. 16:34
 13/17 A kérdező kommentje:

A UPC-s router egy CH7465LG-LC, az alján annyi hogy "OBN manufactured by compal"

Igen, ha jól látom be van kapcsolva az AC az 5Ghz-es hálózaton. A 2,4-en nincs AC.

Laptopon a UPC-s sebesség, 11ms ping, le 22,85Mbps - fel 8,10Mbps

TP-link 5Ghz laptopon, 14ms ping, le 43,04Mbps - fel 14,69Mbps

2020. jún. 7. 16:54
 14/17 A kérdező kommentje:
és a TP-link 2,4Ghz laptopon 12ms ping, le 23,42Mbps - fel 22,40Mbps
2020. jún. 7. 16:58
 15/17 Derwer ***** válasza:

Figyelmetlen voltam, ezek speed test eredmények nem az hogy a WiFi milyen sebessegre állt össze.

Wifi eredménynek se túl jó, de az azért picit más.

A repeater felesleges továbbra is ő most csak zanzásítja az étert.

Mekkora sebességre vagy elofizetve? Bár gondolom minimum 100mbpsre.

Masik kliens nem toltoget nagyban a hálózaton, főleg WiFin?

5ghzen kellene egyébként próbálkozni mert korábban azt írtad sok az idegen WiFi, ami 2,4ghzen lesz probléma csak.

Egyébként asszem nekem is ilyen router modemem vna itt Németországban és a beépített antenna ellenére jó jelet produkált. (persze a saját routerem azért jobbat, de külső antenna meg más árkategória)

2020. jún. 7. 17:05
 16/17 A kérdező kommentje:

Jó kérdés az előfizetés, vagy 300-as vagy 500-as

A upc-s routerbe van kötve 1 Synology NAS, 2 PC, 1 TP-link router ami a lakás másik felébe van.

NAS-on megy a torrent, meg nekem is a PC-n a utorrent, de jelenleg 0 a feltöltés mindkettőnél.

Azt nem írtam még, hogy ebbe a jeleresítőben van egy "nagy sebességű mód" ami a 2,4-es hálózatot lelövi, és csak az 5Ghz-es van, ha be van kapcsolva.

Amikor kikapcsolva van, csak akkor látszik a 2,4-es hálózat.

2020. jún. 7. 17:18
 17/17 A kérdező kommentje:

Mai fejlemény...

A TP-linket vissza vittem az Alzába, visszakértem az összeget, de egyenlőre ez elbírálás alá esik aminek az átmeneti ideje 3-4 nap.

Átmentem egy másik boltba, és onnan meg elhoztam egy "Asus RP-AC55"-öt. Beüzemeltem, és hibátlanul működik, semmi laggolás. Tiszta a hang, éles, és a mondatok végét is értem.

Nem tudom, hogy mi is történt valójában, lehet a TP-linkből fogtam ki egy selejtet, vagy passz. A lényeg h ez így most ebben a formában szuperül működik.

2020. jún. 8. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!