TP-LINK AC750 RE200 wifi jelerősítő laggol, mitől lehet?
Egymás mellet van a 2 szoba, és a másikban van a UPC wifi router amit használtam eddig is (probléma nincs vele).. A szobámba átjön a jel, de nem annyira erős meg gyors.
A lényeg h beüzemeltem ezt a TP-link cuccot (nagy szenvedések árán), először csak 5GHz-en, de azon laggolt a viber telefonálás, majd 2,4Ghz-en is engedélyeztem a hálózatot, de azon is laggol.
Nem tudom mennyire befolyásoló tényező h iPhone-al használom a vibert, de nem hinném h köze van hozzá, mert a UPC-s routeren működik ami nem az én szobámban van...
Csináltam speedtestet azzal nem volt semmi gond, az értékek normálisak. Újra is indítottam ezt a sz*rt, de az sem segített....
Esetleg valakinek ötlet?
Köszi
A telefont most vettem 11 pro max.
Elvben azzal nem kéne probléma legyen.
Értem, ahhoz akkor viszont alacsony sebességeket láttunk.
Pontosan milyen típus a UPC router? AC engedélyezve van igaz? Laptop milyen sebességet mér?
A UPC-s router egy CH7465LG-LC, az alján annyi hogy "OBN manufactured by compal"
Igen, ha jól látom be van kapcsolva az AC az 5Ghz-es hálózaton. A 2,4-en nincs AC.
Laptopon a UPC-s sebesség, 11ms ping, le 22,85Mbps - fel 8,10Mbps
TP-link 5Ghz laptopon, 14ms ping, le 43,04Mbps - fel 14,69Mbps
Figyelmetlen voltam, ezek speed test eredmények nem az hogy a WiFi milyen sebessegre állt össze.
Wifi eredménynek se túl jó, de az azért picit más.
A repeater felesleges továbbra is ő most csak zanzásítja az étert.
Mekkora sebességre vagy elofizetve? Bár gondolom minimum 100mbpsre.
Masik kliens nem toltoget nagyban a hálózaton, főleg WiFin?
5ghzen kellene egyébként próbálkozni mert korábban azt írtad sok az idegen WiFi, ami 2,4ghzen lesz probléma csak.
Egyébként asszem nekem is ilyen router modemem vna itt Németországban és a beépített antenna ellenére jó jelet produkált. (persze a saját routerem azért jobbat, de külső antenna meg más árkategória)
Jó kérdés az előfizetés, vagy 300-as vagy 500-as
A upc-s routerbe van kötve 1 Synology NAS, 2 PC, 1 TP-link router ami a lakás másik felébe van.
NAS-on megy a torrent, meg nekem is a PC-n a utorrent, de jelenleg 0 a feltöltés mindkettőnél.
Azt nem írtam még, hogy ebbe a jeleresítőben van egy "nagy sebességű mód" ami a 2,4-es hálózatot lelövi, és csak az 5Ghz-es van, ha be van kapcsolva.
Amikor kikapcsolva van, csak akkor látszik a 2,4-es hálózat.
Mai fejlemény...
A TP-linket vissza vittem az Alzába, visszakértem az összeget, de egyenlőre ez elbírálás alá esik aminek az átmeneti ideje 3-4 nap.
Átmentem egy másik boltba, és onnan meg elhoztam egy "Asus RP-AC55"-öt. Beüzemeltem, és hibátlanul működik, semmi laggolás. Tiszta a hang, éles, és a mondatok végét is értem.
Nem tudom, hogy mi is történt valójában, lehet a TP-linkből fogtam ki egy selejtet, vagy passz. A lényeg h ez így most ebben a formában szuperül működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!