TP-LINK AC750 RE200 wifi jelerősítő laggol, mitől lehet?
Egymás mellet van a 2 szoba, és a másikban van a UPC wifi router amit használtam eddig is (probléma nincs vele).. A szobámba átjön a jel, de nem annyira erős meg gyors.
A lényeg h beüzemeltem ezt a TP-link cuccot (nagy szenvedések árán), először csak 5GHz-en, de azon laggolt a viber telefonálás, majd 2,4Ghz-en is engedélyeztem a hálózatot, de azon is laggol.
Nem tudom mennyire befolyásoló tényező h iPhone-al használom a vibert, de nem hinném h köze van hozzá, mert a UPC-s routeren működik ami nem az én szobámban van...
Csináltam speedtestet azzal nem volt semmi gond, az értékek normálisak. Újra is indítottam ezt a sz*rt, de az sem segített....
Esetleg valakinek ötlet?
Köszi
Méterben nem mondanám soknak, max 3-4méter, csak van egy fal a 2 eszköz között, de a telefonom a TP-linktől max 1 méterre van.
A jelerősséget azt nem tudom. iPhonenál a wifi jelerősségből 3 "csík" van. A UPC-s routeren 2 csík szokott lenni, a TP-linken meg 3, szóval az maxon van így.
Ezek a csíkok semmit se érnek. Telepíts egy programot valami wifi analyzert, androidra sok van, de gondolom iPhone-ra is.
Es a repeatert húzd ki addig amíg tesztelsz.
Nem tudom mennyire valid az adat, de remélem nem kamu.
A UPC-s -37mDb, a TP-link meg -39mDb(ami 1m-re van tőlem)
Kicsit érdekes adatok, ha valóban valósak.
Ezek nagyon jó értékek tökéletesek.
Ezek alapján felesleges a repeater.
2,4en megy az iPhone?
Mennyi egyéb wifi van körülötted? Esetleg egy screenshot is segíthet az alkalmazásról.
A speedtest.net-es alkalmazásban ezeket mértem.
UPC: 79Mbps le / 22Mbps fel - 11ms ping
TP-LINK 2,4Ghz: 23Mbps le/ 22Mbps fel - 29ms ping
TP-LINK 5Ghz: 55Mbps le/ 22,5Mbps fel - 14ms ping
Először 5Ghz-en akartam használni, de mivel laggol átmentem 2,4Ghz-re de azon is, így vissza mentem a UPC wifi-re mert azon nem laggol.
Nem tudom a UPC-nél melyik frekvenciát használja mert ott, csak 1 SSID van.
A szomszédokéból akad 7-8 db wifi jel, illetve a lakás másik végébe egy másik TP-link, de azt már nem is látja a telefon annyira messze van.
Nem kell ide a repeater.
Az értékek bőven jók telefonálásra. Más lesz a gond.
De hát nincs probléma, amit az erősítő hivatott lett volna megoldani!
Jó a jel, van elég sávszél!
Max sok a környéken a zaj, amivel nem fog mit kezdeni semelyik erősítő se.
A sávszél kicsit karcsú amúgy de az leginkább az iPhone limitaciója lesz, nem új ha jól gondolom, csak N-es WiFit tud egy antennával jó eséllyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!