Asztali PC vagy laptop? Hol tudom összeállítani?
Hello. Tönkrement a laptopom. Jó régi darab volt, szóval nagyon nem meglepetés, de ez azért sosem olyan dolog, hogy várja az ember, hogy bekovetkezzen. Munkára, illetve YouTube videók nezesere használtam, gamer dolgok már nem jöttél szoba a régivel, az új kapcsán talán néha szoba jöhet, de ha játszanék is, akkor sem a mostani új játékokkal, ilyen téren is elvagyok maradva pár évet, meg ugyebár az akciók régi játékokra csabitoak néha.
Most corona miatt felmerult bennem, hogy nem biztos hogy laptopot lenne érdemes újra venni a bővíthetőség miatt. Nem vetettem el az ötletet, de a jelenlegi trendekkel nem vagyok tisztában. Itt ez alatt a különböző generációs alaplapokat, processzorokat értem. Hogyan szerelik bele a gépekbe, hogyan lehet megítélni egy gyengébb alaplap erősebb egyéb tartozékok vs. erősebb alaplap generáció, gyengébb egyéb tartozék viszonyát.
Melyik az a konfiguráció, amikor ár-érték arányban nem húzzák teljesen le az embert. Merre találok olyan oldalt, ami jelen helyzetben kiokosit és összehasonlításban, ahol az egyes részeket, teljesítményt, ár-érték arányban egy laikus számára érthetően összefoglalja? Oké rendben tech fórumok, de nincs viszonyítási alapom az elhangzottakhoz és mindenki a saját dolgait nyomatja. Esetleg ha az asztali PCn gondolkodnék, akkor össze tudnám állítani a saját gépem, vagy ha megadok egy keretosszeget, akkor az oldal tesz javaslatot, hogy lássam kbre mit kapok a pénzemért? Laptop kapcsán felmerült a kérdés, hogy ha egy erősebb asztali gépet állítanék össze, akkor tablet erősebb okostelo kombo mennyire tudja kiváltani a laptopot, hogy nem tudom magammal hurcolászni? Asztalinal meg felmerült, hogy valamilyen Linux megérne-e, az ms office dolgok mennyire jól vannak átültetve, vagy OpenOffice felé vonalon vannak még mindig, és a windows 10et nem éri meg lecserélni rá. Előre is köszönöm a válaszokat, elnézést az elirásokért, telefonról vagyok.
pcx.hu - van youtube csatornájuk is, érdemes ott is közülnézni
vannak konfigurációk is amit aztán összeraknak neked ha kéred, illetve te is összerakhatsz gépet, vagy módosíthatod a konfigokat
van még az ipon.hu, bluechip.hu ahol érdemes nézelődni.
korábbi kérdéseket is nézegethetsz itt a gyakorin, mert majd napi szinten merül fel hasonló kérdés.
illetve ha pontosan megadod mennyi pénzt szánsz a gépre és mit szeretnél vele csinálni (videóvágás, játék, CAD, stb...) akkor fogsz kapni ötleteket
a laptopos témához nem mondom semmit, mert azt a vonalat nem követem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!