Az olcsóbb laptopok 80-90 körül csak internet használatra mennyire érdemes megvenni?
Mindenképp újat szeretnék
Azon van gari is.
Csak netezésre a többi válaszolóval ellentétben én az új alsó kategóriást venném, mint a 4-5 éves használt üzleti gépeket, mert lehet, hogy anyaghasználatban és teljesítményben rosszabbak, de a belső alkatrészek, mint a HDD, SSD, alaplap, stb., stb. nem mindegy, hogy voltak-e, és ha voltak, mennyit voltak használva. Üzleti laptopok márpedig használva voltak rendesen, én is napi 8-10 órában használok egy Dell Latitude-ot, biztosan nem venném meg otthoni használatra, ha egyszer leselejtezi a cég. Összevetésként én 5 éves, anno 200 ezerért vett saját ProBook-om (ez félüzleti, de előtte 6 évig Dell Inspiron volt) összességében jó ha ötöd annyit volt használva.
Ráadásul ha nem csak konnektorról akarod használni, az ilyen levedlett üzleti gépeknek nulla az aksija, így 30 ezret még rá kell költeni aksira.
Visszatérve a teljesítményre, mint írtam, ugyan a régi üzleti gépek 2-3. generációs i5-ös procijával sokszor gyorsabbak, mint az ilyen Celeron, Pentium low-end új laptopok, azonban netezéskor egy rakás tartalom van, ami hardveres gyorsítást használ, ha tud, egy új integrált VGA pedig nagyobb eséllyel támogatja az adott technológiát, mint egy régi. Így a CPU használat is alacsonyabb. Ja, és mellesleg sokkal kevesebbet is fogyasztanak ezek a gépek, mint a régiek.
Még mindig 7-es vagyok.
Annyit még hozzáteszek, hogy gari szempontból nagyon nem mindegy a márka, a Dellnek és a HP-nak van normális garanciális háttere, míg vannak márkák, amelyek Csehországba utaztatják, vagy ugyan itthon van a szerviz (talán Acer?), de kritikán aluli (Lenovo Ideapad - a ThinkPad-eket más csinálja, az valamivel jobb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!