Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videókártya csere nagy generác...

Videókártya csere nagy generációváltással?

Figyelt kérdés

Összeépítettem egy gépet:

Proci: R5 3600X

VGA: MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio

Alaplap: MSI MPG X570 Gaming Plus

Mem: HyperX RGB 16GB 3200 MHz

A probléma ott kezdődik, hogy a videókártyával várnom kellett, ezért hogy legyen használva, betettem egy GT 730 2GB-os kártyát a gépbe (PCIe 2.0, az alaplap 4.0) telepítettem a drivereket. Most ugye át fogok állni RTX-re de kicsit aggódom, hogy ekkora generációt váltok. Kell valamilyen óvintézkedést tennem, vagy mehet bele egyből a VGA?

Hallottam már olyanról is, hogy win-t kell újratelepíteni, de azt csak a végső esetben, sok fontos adat van ezen a meghajtón, amit nem tudok átrakni.

2020. máj. 29. 12:03
 1/4 anonim ***** válasza:

Belépsz csökkentett módba és ezzel letörlöd a jelenlegi drivert:

[link]

Majd berakod az új kártyát és net nélkül elindítod a gépet és felrakod az újabb drivert (érdemes letölteni előtte, mert nettel a Windows fog telepíteni egy régebbit).

2020. máj. 29. 12:10
 2/4 anonim ***** válasza:

Dduval letörlöd az előző driverét csökkentett módban, aztán felteszed az új kártyáét.

Egyetlen óvintézkedés amit tenned kell, hogy az új kártya wattigénye beleférjen a tápod teljesítményére a 12v-os ágon, amit a többi alkatrészt epnézve feltételezek, hogy belefér.

2020. máj. 29. 15:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha nagyon biztosra akarsz menni, rakd ujra a gépet
2020. máj. 29. 22:45
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ezekkel a tanácsokkal megpróbálom, 1000W-os tápom van azzal nem lesz probléma.

(előbb megpróbálom újra rakás nélkül, mert mondom, fontos adatok vannak rajta, és nem mindent tudok leszedni.

2020. máj. 31. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!