Videókártya csere nagy generációváltással?
Összeépítettem egy gépet:
Proci: R5 3600X
VGA: MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio
Alaplap: MSI MPG X570 Gaming Plus
Mem: HyperX RGB 16GB 3200 MHz
A probléma ott kezdődik, hogy a videókártyával várnom kellett, ezért hogy legyen használva, betettem egy GT 730 2GB-os kártyát a gépbe (PCIe 2.0, az alaplap 4.0) telepítettem a drivereket. Most ugye át fogok állni RTX-re de kicsit aggódom, hogy ekkora generációt váltok. Kell valamilyen óvintézkedést tennem, vagy mehet bele egyből a VGA?
Hallottam már olyanról is, hogy win-t kell újratelepíteni, de azt csak a végső esetben, sok fontos adat van ezen a meghajtón, amit nem tudok átrakni.
Belépsz csökkentett módba és ezzel letörlöd a jelenlegi drivert:
Majd berakod az új kártyát és net nélkül elindítod a gépet és felrakod az újabb drivert (érdemes letölteni előtte, mert nettel a Windows fog telepíteni egy régebbit).
Dduval letörlöd az előző driverét csökkentett módban, aztán felteszed az új kártyáét.
Egyetlen óvintézkedés amit tenned kell, hogy az új kártya wattigénye beleférjen a tápod teljesítményére a 12v-os ágon, amit a többi alkatrészt epnézve feltételezek, hogy belefér.
Köszönöm a válaszokat, ezekkel a tanácsokkal megpróbálom, 1000W-os tápom van azzal nem lesz probléma.
(előbb megpróbálom újra rakás nélkül, mert mondom, fontos adatok vannak rajta, és nem mindent tudok leszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!