Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógépházat ha két ventilá...

Számítógépházat ha két ventilátorom van mindkettő befele szívja a levegőt vagy egyik szívja a másik meg fújja ki ?

Figyelt kérdés
egyértelmű hogy logikus tudom, de olvasgattam egy egy helyen hogy valaki pl. csak kifele fújatja és jobb eredményt kap úgy de ez nem tudom mennyire reális vagy igaz e.
2020. máj. 27. 22:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Az egyik - alkalmasint a gépház elején - szívja be a friss, hűvös levegőt, a másik - a gépház hátulján - fújja ki a komponensek által felmelegítettet.
2020. máj. 27. 22:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha két ventilátorod van, akkor logikusan elől beszív, hátul kifúj. De nyugodtan kipróbálhatod azt is, hogy kettő kifúj hátul. Nézd a hőmérsékleteket és amelyik elrendezés beválik, úgy hagyod.
2020. máj. 27. 22:45
 3/4 anonim ***** válasza:

nekem elől szívja, hátul fent fújja, nekem így jó

de sokminden befolyásolhatja A gépház, a sok kábel, a hosszú videókártya, stb. állj neki kipróbálgatni a lehetséges konfigurációkat.

2020. máj. 28. 00:22
 4/4 anonim ***** válasza:

Ezer dolog befolyásolhatja, hogy melyik konfiguráció, milyen ventikkel, milyen sebességen, milyen légnyomással teljesít.

A légáramlatot elég nehéz követni, és csak teszteléssel lehet kideríteni, hogy melyik a jobb adott körülmények között.

De általában az elöl be, hátul, felül ki a standard.

Illetve van még az úgynevezett "Chimney" megoldás, ahol alulról felfelé áramlik az erre kialakított házban a levegő, bár az ilyen házak drágák, és nem a legelterjedtebbek.

2020. máj. 28. 04:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!