MSI B450M A Pro Max lapba melyik ryzen a legerősebb amit belelehet tenni gond nélkül?
Az lehet, hogy kicsit többet eszik, főleg 1,4V-os feszültséggel, de ez első generációs processzor. Gondolom azért van benne ez, mert munkára használod a gépet.
Igazából csak a kérdésre válaszoltam.
Most lehet, hogy az 1700X-el már ment egy évet gond nélkül, de a 3700X az már harmadik generációs processzor és itt nem csak a TDP számít. Ugye a VRM alakítja át a 12V-os ágon érkező feszültséget neked arra az 1,4V+-ra és ezt nem csak egyszer teszi meg, hanem folyamatosan... de, ha gondolod megpróbálhatod vele a 3700X-et én nem akarlak sem lebeszélni, sem rábeszélni csak elmondtam a véleményem.
konfigom most:
MSI B450M A Pro Max
1700X
2x16gb ddr4 3600mhz
AMD Radeon Pro WX 7100 8GB
és olyan alaplap érdekelne főleg amibe nem csak 32gb ramot tud kezelni hanem 64 et min. ár/értékben ami a legjobb
Az X570-es lap akkor kell, ha van olyan SSD-d, ami ki tudja használni a PCI-Express 4.0 sebességét. A legutóbbi hírek szerint a Ryzen 4000-es szériát még támogatni fogja a B450-es és X470-es chipkészlet.
Ha a Ryzen 7 3700X a cél akkor oda még bátran tudom ajánlani az MSI B450 Tomahawk MAX-ot (4DB DDR4 foglalat összesen 128GB-ot támogat).
Ha a Ryzen 9 3900X a cél akkor az Asus Crosshair VII Hero-t (X470-es chipkészlet) tudom ajánlani (ez már drágább és azt írják, hogy csak 64GB-ot kezel, pedig 4DB DDR4 foglalat van ezen is).
Ha X570 kell akkor várnék, amíg az MSI X570 Tomahawk megjelenik. Az biztos fogja bírni a 3900X-et is és szintén 128GB memóriát támogat. (Én biztos, hogy megvárnám).
A Crosshair VIII Hero-t már sokkalom azon az áron. Bár az is X570 meg 128GB. De mindenki pénzből él és árat nem írtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!