Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videokártyáknál mikor várható...

Videokártyáknál mikor várható árcsökkenés?

Figyelt kérdés
Nevetséges hogy egy kifutó 1050 Ti ugyanannyiba kerül mint mikor 4 éve piacra dobták.
2020. máj. 21. 10:13
 1/8 anonim ***** válasza:

A kérdés az, hogy ki a fax venne újonnan egy ilyen VGA-t? Mellesleg amíg van kereslet, addig semmi nem indokolja az árcsökkenést.

Sajnos sokan a mai napig veszik még ezt a szériát, mert azt hiszik jól járnak vele.

Bár ahogy nézem az ára a korona vírus megjelenésével kezdett újra emelkedni. A tavalyi év végen, de még az év elején is 50 (vagy alatta) körül mozgott.

Vlsz. most hogy mindenki otthon van (főleg a fiatalok) újra elkezdték ezt az amúgy "olcsónak" mondható VGA-t felvásárolni. A forgalmazók meg a kereslet miatt elkezdték emelni az árát.

Mellékesen én pont a bitcoin őrületben építettem magamnak gépet. Akkor a bitcoin bányász-láz miatt az egekben voltak a VGA és RAM de még a CPU árak is.

Cirka 200 ezret buktam fél év alatt a gépemen, csak azért mert a túlzott kereslet miatt nevetségesen és irreálisan magas árakon árulták a hardvereket.

2020. máj. 21. 11:20
 2/8 A kérdező kommentje:

"A kérdés az, hogy ki a fax venne újonnan egy ilyen VGA-t? Mellesleg amíg van kereslet, addig semmi nem indokolja az árcsökkenést."

Ezzel magadnak mondtál ellent. Nem tudom észre vetted-e?

Egyébként még 50 ezer is irreálisan magas ár lenne ezért a kifutó kártyáért. Olyan 30-40 között kellene hogy legyen. Én most építenék gépet de lehet elhalasztom mert tízezreket buknék.

2020. máj. 21. 11:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Ez az én személyes véleményem, mivel én már a megjelenése napján sem vettem volna meg. 2016-ban sem volt egy nagy durranás, főleg hogy hosszútávra nem is lehetett volna vele tervezni.

Szóval semmilyen ellentmondás nincs ebben, mert én NEM de mások meg a mai napig IGEN megveszik.

Megveszik annak ellenére, hogy ha már ennyire 50-es széria, akkor a jóval modernebb és jobban teljesítő 1650 már 50-55 körül kapható :D

Még a 30-40 ezer is részemről felesleges pénzkidobás, mivel használtan kapsz már 40-ért 1060 6GB-os VGA-t ami keresztbe hosszába lehúgyozza a 1050ti-t.

2020. máj. 21. 11:45
 4/8 anonim ***** válasza:
1050 ti használtan 18-ért vettem nevetséges amennyibe most kerül
2020. máj. 21. 12:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Pont hogy a kifutó modellek ára ragad be sokszor irreálisan magasan.

60 ezer körül ott az XFX RX 580 8GB ami konkrétan körberöhögi az 1050 TI-t de már az 1060 -tól is egyre jobban elhúz.

Ha azt tennéd a gépedbe nem buknál tízezreket.

2020. máj. 21. 13:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem, de Nvidia kártyát vennék.
2020. máj. 21. 13:32
 7/8 anonim ***** válasza:
Gtx1650 super vagy 1660 super ezek jók
2020. máj. 21. 14:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Akkor már inkabb 1650...

(De amugy javaslom hogy ne legyél fanboy es nezz korbe hardverapron, rx 570-ek vannak 30k-ért, amik a 1650-et is verik.)

2020. máj. 21. 14:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!