Miért hallom vissza a mikrofonom a laptop hangszóróján?
Sziasztok. Nemrég vásároltam egy olcsó mikrofont amit ma szerettem volna kipróbálni. Bedugtam a laptopom mikrofon bemenetébe eddig megy. De most meglepődve tapasztalom, hogy ha belebeszélek a mikrofonba akkor azt visszahallom a laptopom hangszóróján is. Ez számomra egy rejtély, úgy gondolom, hogy egyáltalán nem így kellene működnie.
Mi okozhatja ezt? Valamilyen szoftver beállítás, vagy rossz a mikrofonbemenet a számítógépemen?
Még annyi, hogy mind a mikrofon bedugásakor mind a kihúzásakor reccsen egy nagyot a hangszóró is.
A hangbeállításokban kell a kimenő jelek közül kivenned a mikrofonod jelét.
Beállítás kérdése, hiszen egy klasszikus mikrofonra gondolva az a cél, hogy ha belebeszélsz, akkor a hangszórón visszahalld magad (pl egy színpadon). Vagy fordított eset, ha fel akarsz venni egy gépeden lejátszott jelenetet hanggal, de nem akarod, hogy a mikrofonodat is érzékelje (anélkül, hogy kihúznád - főleg ha van beépített esetleg). Olyan is lehet, hogy csak a mikrofonodat akarod felvenni, a géped által kiadottakat nem. Direkt ezért lehet ezeket mind beállítani, nálad is ezt kell megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!