Ez az alaplap egy ideig jó lenne egy Ryzen 5 3600-hoz és mellette egy GTX 1660 Super ?
Néztem hogy támogatja ezt a processzort csak már most kéne venni egy másik alaplapot vagy 1-2 hónapig elmegy velük ?
Ha megnézed az alaplap képét akkor láthatod, hogy a foglalat körül L alakban vannak chipek és kondenzátorok. High side mosfet/low side mosfet/tekercs stb. Ezek együttes munkája alakítja át neked a 12V-on érkező áramot 1,XXV-ra, amire a processzorodnak szüksége van.
Ha ott nem található hűtés (mint most is) akkor két dolog történhet túl nagy terhelés esetén:
1. Lejebb veszi az órajelet.
2. Elszáll valamelyik mosfet és nagyon nagy eséllyel (~75%) viszi magával a processzort is!
Mindenki döntse el, hogy vállalja-e ezt a kockázatot. Én nem tenném.
nekem ugyanez a konfig van Prime B450 plus-al.
hónapok óta jól működik - igaz nem is húztam fel a procit 8 millió gigggahercre. visz alapon is mindent.
jól át van szellőztetve a ház és nincs gond.
szerintem nem.
figyeld azokat az alkatrészeket amiket a többiek fentebb írtak, hogy nem melegszenek-e túl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!