Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tudnátok olyan am4-es lapot...

Tudnátok olyan am4-es lapot ajánlani, amiben lehet működtetni 4db videokártyát?

Figyelt kérdés

Nem cf/sli vagy bányászat miatt érdekel, virtuális gépekhez szeretném dedikálni őket. Szóval olyan volna jó, aminek van 4 db x16-os méretű pcie csatija és ha mindben van egy-egy kártya, akkor tudja őket üzemeltetni legalább x8-as sebességen.

Van ilyen egyáltalán mainstream lapokon vagy mindenképpen valamilyen hedt lap kellene ehhez a mutatványhoz?

2020. máj. 16. 23:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mainstream lapon biztos, hogy nincs
2020. máj. 16. 23:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Esetleg még annyi kritérium volna, hogy szeretném mindezt úgy, hogy az asszony, a gyerek és jómagam megtarthassuk a vesénket.
2020. máj. 17. 00:00
 3/6 A kérdező kommentje:

Igen, én is azt néztem az árukeresőn, hogy nemigen van sajnos. Abban meg nem vagyok biztos, hogy kereshető a teljes paletta vagy csak a raktárkészlet látható... Annyira nem vagyok képben melyik gyártónak mennyi lapja van és részleteiben milyen.

Esetleg, ha valakinek van tippje alternatívákat illetően, szívesen veszem.

2020. máj. 17. 01:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"akkor tudja őket üzemeltetni legalább x8-as sebességen"

Egy AM4 processzor csak 16 PCIe sávot tud kezelni, tehát hiába keresed, ezek a processzorok nem alkalmasak rá. Threadripper már 64-et tud, szóval TR4 lapokat nézegesd.

2020. máj. 17. 06:32
 5/6 A kérdező kommentje:
Oh. Azt hittem, hogy amelyik nagyobb proci, az am4-én belül is tud többet. Köszi a választ, akkor maradnak a tr4 ek és hasonlók.
2020. máj. 17. 21:39
 6/6 A legrosszindulatúbb ***** válasza:
70%
ASRock egy ideje elég jó deszkákat gyárt, a 6-7 éves i5-ös konfigomban is ASRock van, semmi gond nincs vele. X399-esek között akad jó néhány 4 db PCI-E-sszel rendelkező alaplap: Taichi, esetleg Fatal1ty, bár utóbbit inkább hardcore game-elésre szánták. Vagy esetleg még a Gigabyte-tól az Aorus Pro, habár itt a négyből két slot maximum nyolcszoros sebességet tud, ha jól emlékszem. Szóval ezeket tudnám ajánlani.
2020. máj. 18. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!