Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A laptopomat szeretném fejlesz...

A laptopomat szeretném fejleszteni, mit tudok tenni ezügyben?

Figyelt kérdés

Nem gamerlaptopom van, meg nem is tartom magam szakértőnek a témában, és nincs sok pénzem se a dologra. Szeretnék pár játékkal játszani (talán GTA V is, mivel megvan nekem a játék, csak nem volt még elindítva sem).

Amit tudunk a laptopról:

Proci: Intel Core i5 7200U 2.50 GHz

Ram: 4 gb

Rendszer: Win 10 Home (x64)

Videókártya: NVIDIA GeForce 940 MX

GPU: Intel HD Graphics 620

Az érdekelne, hogy mit tehetek azért, hogy legalább a GTA játszhatóan fusson? (Csak megvettem még, nem volt kipróbálva, bár a laptopomnak sok más is gondot okoz (pl Minecraft, low beállítások, 20-30-40 fps).

8 gb ramot szeretnék majd, az szerintem lehet megold pár dolgot, de szerintem lehet önmagában nem elég.

A másik, hogy hiába van a laptopban dedikált videókártya, nem úgy viselkedik, mintha lenne benne fps ügyileg. :/ Nem volt még szétszedve és megnézve, vagy hasonlók, de itt megtaláltam a gépen magát az nvidia-s programot, ahol felismerte a videókártyát, szóval én nem kételkedek a dologban, de nem tudom.

Másik, hogy a jelenlegi, mostani felállással a GTA-ban mire számítsak? Inkább el se indítsam, amíg nem lesz 8 giga ram, vagy talán játszható alacsony beállításokon?

(Nem vagyok szakértő, ha esetleg elírtam valamit vagy hasonlók, ne egyetek meg :"D)

2020. máj. 16. 15:01
 1/7 Dongaben ***** válasza:
100%

A laptop típusa sokat segítene a válaszadásban... Amúgy a RAM bővítés biztosan sokat segít, mert 4 GB RAM ma másr játékhoz nem nagyon elég. Ha van dedikált videókártya a gépben (NVIDIA GeForce 940 MX), akkor azt kell beállítanod elsődlegesnek, és nem az Intel-t. ( Intel HD Graphics 620

) Ha nem így volna persze...

2020. máj. 16. 15:11
 2/7 A kérdező kommentje:

A laptopom egy Lenovo Ideapad 320-15ikb. :D

És ezt hol lehet elsődlegesnek beállítani? Nem nagyon mertem semmit se átállítani, féltem, hogy valami katasztrofális hibát vétek. :(

2020. máj. 16. 15:13
 3/7 Dongaben ***** válasza:
BIOS-ban tudsz váltani, de hogy pontosan milyen menüben, azt nem tudom megmondani, mert nem ismerem a gépet, sajna... Az Intel is jó volna, csak az a gond vele, hogy a rendszer memóriából vesz el a megadott mennyiségig. Alapból az új gépeknél 1 GB van beállítva, ha jól tudom... (HD minőség miatt.) A rendszer elvesz 1,5 Gb-t, a Videó 1 Gb-ot, így nem sok marad a többire. Keresgess a BIOS-ban a beállításért, max. visszaállítod alapra.
2020. máj. 16. 15:36
 4/7 A kérdező kommentje:

Hát, rendben. :) Köszi.

És amúgy a jelenlegi állapotban a GTA 5-öt el se indítsam akkor, mert felesleges? Amúgy a processzorom ilyen téren, hogy játék, általánosságban mennyire terhelhető? (Ha a ramtól, meg a többitől eltekintünk)

2020. máj. 16. 15:47
 5/7 anonim ***** válasza:
8GB RAM meg ez a proci még csak-csak a GTA V-höz, de a videókari az nagyon keserves, és nem vagyok biztos benne hogy cserélhető ebben a modellben.
2020. máj. 16. 15:54
 6/7 Dongaben ***** válasza:
Ez egy elég jó mobil proci, amivel nem volna gond. A RAM, az tényleg kevés, de tudod orvosolni bővítéssel. Azért én benéznék abba a BIOS-ba... Elrontani nem tudod, mert ott van a visszaállítás. A dedikált kártya beállításával, szerintem menne is a játék, ha nem is full grafikával. :)
2020. máj. 16. 15:58
 7/7 anonim ***** válasza:
57%
Az első a HDD ---> SSD csere legyen ha még nem az van benne. Aztán ellenőrizd fizikailag bővíthető-e a RAM.
2020. máj. 16. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!