Miért nem érzékeli a grafikus kártya a második monitort?
Van egy monitor hozzákötve az RX580-as grafikus kártyához HDMI-vel. Van egy másik monitorom is, amit hozzá szeretnék kötni. VGA-s a monitor és egy VGA->DVI-D átalakítóval szeretném hozzákötni. (Mivel nincs VGA a grafkártyán)
Abszolút nem is érzékeli. Észlelésre kattintva semmi nem történik, kiírja, hogy nem talál másik kijelzőt. Win10 64bit. Illesztőprogram frissítve. A kijelző "auto detect"-re állítva. Eddig laptophoz volt kötve ez a két kijelző, tökéletesen működött mind a kettő, igaz akkor HDMI és VGA, ott nem volt átalakító. Átalakítóból van kettő itthon, mind a kettőt próbáltam, hátha az adta meg magát, de nem. Bármi ötlet?
Vettem HDMI DVI-D kábelt, azzal sem működött, ha csak azt a kijelzőt kötöttem rá sem működött. Így viszont a HDMI-vel le tudtam tesztelni laptopon, hogy egyáltalán működik-e és nem működik. Azaz a kijelzőn a DVI-D csatlakozó lehet hibás. Szóval van rajta még egy VGA, ami fix, hogy működik, mivel eddig azzal használtam.
Van bármilyen működő megoldás, amivel össze tudom kötni a kijelzőt a grafikus kártyával, ha a kijelzőn VGA van csak, grafikus kártyán pedig HDMI, DP, DVI-D (ami nem biztos, hogy működik, tekintve, hogy AMD és meg tud viccelni)??
Sajnálom, pedig a fejemet tettem volna a DVI-D - HDMI-re. Egy pár hónappal ezelőtt ugyanígy szívtam egy Fujitsu Siemens B17-2 monitorral és AMD R7 250-es kártyával.
Vettem DVI-D - DVI-D kábelt, képet nem adott sem Digital-ra, sem Auto-ra állítva a monitor, de a Windows betöltött a háttérben. Aztán kicseréltettem egy zajszűrősre (mert tesztként kaptam egy olyat és jó volt), amit vettem azzal természetesen nem adott képet. Másodjára kicserélték egy DVI-D - HDMI-re már félve kapcsoltam be a gépet, de adott és azóta is ad képet.
Ezek szerint nálad a DVI-D csatlakozóval lesz gond a monitoron. Esetleg a monitor menüjében nem tudod állítani az input módot? (Analog, Digital, Auto)
Ezek után már csak az aktív átalakítók maradtak. De én már nem merem ajánlani őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!