Miért nem érzékeli a grafikus kártya a második monitort?
Van egy monitor hozzákötve az RX580-as grafikus kártyához HDMI-vel. Van egy másik monitorom is, amit hozzá szeretnék kötni. VGA-s a monitor és egy VGA->DVI-D átalakítóval szeretném hozzákötni. (Mivel nincs VGA a grafkártyán)
Abszolút nem is érzékeli. Észlelésre kattintva semmi nem történik, kiírja, hogy nem talál másik kijelzőt. Win10 64bit. Illesztőprogram frissítve. A kijelző "auto detect"-re állítva. Eddig laptophoz volt kötve ez a két kijelző, tökéletesen működött mind a kettő, igaz akkor HDMI és VGA, ott nem volt átalakító. Átalakítóból van kettő itthon, mind a kettőt próbáltam, hátha az adta meg magát, de nem. Bármi ötlet?
Egy VGA -> DVI-D átalakító a VGA-ból csinál DVI jelet, fordítva nem működik.
Talán ez a gond.
Igen!
Én is sokat szívtam ezekkel az átalakítókkal. Sokkal jobb egy normális kábel. Arra figyelj, hogy a DVI-D-nek is több változata van.
2 × Display Port
2 × HDMI
1 × DVI-D Dual Link
A DVI-D tipusú kábel két végefele található henger alakú zajszűrő?
Bár nekem még nem volt tapasztalatom ilyen problémával. De egy ismerősömnek igen.
Neki is AMD kártyája van és szintén 2 monitorral próbálkozott. Az első HDMI-HDMI-vel ment a második VGA-val nem működött. DVI-D-vel sem, zajszűrőssel igen, de a végső megoldás egy DVI-D-HDMI volt. Fogalmam sincs, hogy az aranyozottság számít-e valamit vagy sem...
Ha helyi boltból vetted (kisker) akkor simán visszaadja az árát vagy beszámítsa. Ha online vetted (nagyker) akkor az már neccesebb... Ha ajánlanom kéne valamit akkor a DVI-D Dual Link - HDMI. Ezek szerint ez a DVI-D ez valami népbetegség az AMD kártyáknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!