Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem érzékeli a grafikus...

Miért nem érzékeli a grafikus kártya a második monitort?

Figyelt kérdés

Van egy monitor hozzákötve az RX580-as grafikus kártyához HDMI-vel. Van egy másik monitorom is, amit hozzá szeretnék kötni. VGA-s a monitor és egy VGA->DVI-D átalakítóval szeretném hozzákötni. (Mivel nincs VGA a grafkártyán)

Abszolút nem is érzékeli. Észlelésre kattintva semmi nem történik, kiírja, hogy nem talál másik kijelzőt. Win10 64bit. Illesztőprogram frissítve. A kijelző "auto detect"-re állítva. Eddig laptophoz volt kötve ez a két kijelző, tökéletesen működött mind a kettő, igaz akkor HDMI és VGA, ott nem volt átalakító. Átalakítóból van kettő itthon, mind a kettőt próbáltam, hátha az adta meg magát, de nem. Bármi ötlet?

2020. máj. 13. 22:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

Egy VGA -> DVI-D átalakító a VGA-ból csinál DVI jelet, fordítva nem működik.

Talán ez a gond.

2020. máj. 13. 23:15
 2/12 A kérdező kommentje:
Most, hogy jobban megnéztem van DVI-D bemenetem a monitoromon, viszont kábelem nincs. Ha tudnék szerezni kábelt, aminek mindkét fele DVI-D, akkor működne a dolog?
2020. máj. 13. 23:37
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen!

Én is sokat szívtam ezekkel az átalakítókkal. Sokkal jobb egy normális kábel. Arra figyelj, hogy a DVI-D-nek is több változata van.

[link]

2020. máj. 14. 07:45
 4/12 A kérdező kommentje:
Sikerült szereznem DVI-D kábelt, de így sem működik. Ilyenkor mi a teendő? Grafikus kártyával lehet a gond?
2020. máj. 19. 10:16
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan milyen RX 580-ról is van szó? Gigabyte, Asus, MSI, Sapphire? (Csak a csatlakozók miatt kérdezem).
2020. máj. 19. 12:56
 6/12 A kérdező kommentje:
Sapphire RX 580 8GB Nitro
2020. máj. 19. 15:04
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

2 × Display Port

2 × HDMI

1 × DVI-D Dual Link

A DVI-D tipusú kábel két végefele található henger alakú zajszűrő?

[link]

2020. máj. 19. 15:33
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem, zajszűrő nincs.
2020. máj. 19. 15:52
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Bár nekem még nem volt tapasztalatom ilyen problémával. De egy ismerősömnek igen.

Neki is AMD kártyája van és szintén 2 monitorral próbálkozott. Az első HDMI-HDMI-vel ment a második VGA-val nem működött. DVI-D-vel sem, zajszűrőssel igen, de a végső megoldás egy DVI-D-HDMI volt. Fogalmam sincs, hogy az aranyozottság számít-e valamit vagy sem...

Ha helyi boltból vetted (kisker) akkor simán visszaadja az árát vagy beszámítsa. Ha online vetted (nagyker) akkor az már neccesebb... Ha ajánlanom kéne valamit akkor a DVI-D Dual Link - HDMI. Ezek szerint ez a DVI-D ez valami népbetegség az AMD kártyáknál.

2020. máj. 19. 16:05
 10/12 Alex Fly ***** válasza:
Ha csak a második monitort csatlakoztatod, akkor mi történik?
2020. máj. 20. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!