Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jól gondolom, hogy a tápegység...

Jól gondolom, hogy a tápegység a ludas?

Figyelt kérdés
Egyik barátom elhozta az asztali gépét hogy javitsam meg mert menet közben ki kapcsol. Egy jó ideje ki sem kapcsolta mert állítása szerint nem nagyon kapcsol be. Ahogy be kapcsolom pörög pár másodpercig a ventilator(képet nem ad) aztán ki kapcsol. Teszteltem a ramokat, procit, minden rendben. A tápegység adhatta meg magát ?

2020. máj. 6. 21:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha az alatt a néhány másodperc alatt amíg pörög, elvileg kellene képet adnia de mégsem ad, akkor nem a táp lesz a hunyó.
2020. máj. 6. 21:40
 2/10 anonim ***** válasza:

#1 vagyok:

Bootolj be USB-ről úgy, hogy lehúzod a vinyót és ha van, a DVD-t is.

Azok is tudnak igen félrevezető hibákat produkálni akkor is, ha látszólag jók!

Egyszer fél napig izzadtam egy géppel. Külön-külön minden jónak tűnt, de összerakva nem működött!

Az egyik összerakásnál véletlenül kifelejtettem a vinyó kábelét, és azonnal beindult. Pedig ha másik PC-re dugtam USB-n keresztül, akkor látszólag semmi baja nem volt!

2020. máj. 6. 21:45
 3/10 A kérdező kommentje:
Megpróbálom, de ha a vinyó rossz attól még képet adnia kellene, a BIOS-ba mindenképp be kéne engednie.
2020. máj. 6. 23:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom nincs se speaker, se hibajelző led. Ez esetben, ha képet sem ad akár a GPU, akár a PCI-E foglalat is rossz lehet.
2020. máj. 7. 07:50
 5/10 A kérdező kommentje:
A speaker ad pár fura egyenletesen sipolást, de eltérő mint amikor a ram a hibas. Tapasztalatom szerint ha a kártyával van gond attól még a ventilátornak nem kellene le állni.
2020. máj. 7. 11:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha sikerült mindent kizárnod az alaplap hibával együtt akkor csak a táp marad.
2020. máj. 7. 11:09
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen még az alaplapot nem sikerült eddig ki zárni. Egyébként hozzá teszem 2 processzor van benne és 2 PCI Express. A kártyát át tettem a másik slot-ba és ugyanaz történik. Táp vagy alaplap lesz a hibás.
2020. máj. 7. 14:07
 8/10 anonim ***** válasza:

#2 vagyok:

"ha a vinyó rossz attól még képet adnia kellene,"

Nem!

Olyan jellegű hardware hiba is felléphet, ami a gép teljes üzemképtelenségét eredményezi!

Tehát ne csak fej, vagy lemez-hibában gondolkodj!

Én is így jártam!

2020. máj. 8. 19:35
 9/10 A kérdező kommentje:
Le húztam a winyót, ugyanúgy az írót is. Ugyanaz történik.
2020. máj. 11. 10:55
 10/10 anonim ***** válasza:

#8 vagyok:

Akkor maradt a táp és az alaplap.

Ha táp-hiba lenne, akkor még mindig érvényes amit az 1-es válaszomban írtam.

Bekapcsolod, elkezd bootolni a BIOS tehát megjelenik a BIOS logo, majd "elszáll". A táp-hiba így nézne ki.

Sajnos szerintem alaplap-hiba lesz.

Az előzmények is erre utalnak. A táp nem szokott hosszabb időn keresztül egyre jobban bexarni. Elszáll, és kész.

2020. máj. 11. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!