Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ideális ez a számítógép...

Ideális ez a számítógép fejesztés?

Figyelt kérdés

2015-ben raktam össze egy gépet, ezekből az alkatrészekből áll:

A8 7600 3.4ghz 4mag

AMD Sapphire RX460 2GB GDDR5

8GB 2x4GB DDR3 HyperX 1866MHZ ram

Gigabyte mezei alaplap

Cooler Master 550W tápegység (Nem az olcsó belépő táp)

Ez a konfig sajnos már játékokra gyenge. Ezért egy felújításon gondolkozom. Amely játékokkal játszom, azok CPU igényesek, ezért a GPU-t nem szeretném lecserélni egyenlőre. (Pénzem sincs most lecserélni sajnos)

A fejlesztés amit kinéztem:

Gigabyte A320M-S2H V2 alaplap

Kingston HyperX DDR4 2666mhz 2x4GB Ram

AMD Ryzen 5 1600

A kérdéseim a következők.

-A táp elbírná így ezt a fejlesztést?

-Ideális ez így?

-A videókártya nagyon gyenge ehhez a procihoz?

-Személyes véleményeteket kérném.

Hálás köszönet!

2020. máj. 5. 19:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Azt ugye tudjuk, hogy "csoport teljesítményét a leggyengébb egyéni teljesítmény szintje fogja meghatározni".

Itt a VGA már most is gyenge, de ha szerinted az alkalmazásaid nem használják, akkor rendben. Tápot azért célszerű cserélni, mert az újabbal nyugodtan alhatsz, kár lenne, ha meghibásodna a régi, és szétqrná az új cuccot.

Ha mégis úgy döntesz, hogy a VGA-t használják az alkalmazásaid, szerintem először azt cseréld. Az majd szabályozza a táp-kérdést is, és meglátod, hogy mekkora teljesítmény-növekedést érsz el ugyanezzel a hw-rel.

2020. máj. 5. 20:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Nagyobb táp teljesen felesleges lenne bármilyen kártyát raknál mellé kb, azzal nem lesz semmi gond. Egy 400 as táp is több mint elég lenne ide.

Ryzenhez érdemes legalább 3000mhz es ramot venni, nagyon cpu erőforrást hagysz az asztalon lassabb rammal, az árkülönbség meg itt még nagyon kicsi általában, nem tudom mennyiért veszed a procit, de ha van rá lehetőség sokkal jobb választás az 1600AF(ez gyakorlatilag egy 2600, 1600 hoz képest gyorsabb, jobb a memóriatámogatása, az egyetlen különbség hogy az 1600AF nem fért bele a 65 wattos tdp limitbe amit a 2600 hoz megadtak). A kártya nagyon gyenge hozzá, de ha nem opció lecserélni akkor sajnos ez van. Esetleg ha el tudod passzolni a jelenlegi lapot, ramot és cpu t akkor nem sokat rádobnod és tudnál venni egy használt rx570\580 at, az hatalmas ugrás lenne a procicserével.

2020. máj. 5. 20:54
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Gondolkoztam, hogy a mostani lapot, ramot, procit eladom együtt 30.000 forintért ,és már csak egy huszast kellene belepótolnom egy RX570-be.

Akkor nézek 3000-es ramot bele, nem is tudtam, hogy ennyit számít a mhz :)

Nagyon köszönöm a válaszokat, a segítséget! Ha valakinek van még véleménye szívesen meghallgatom!

Akkor az a proci lesz amit a kedves második válaszoló leírt!

2020. máj. 5. 21:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Illetve az kimaradt, hogy a Ryzen 2600 2ezer forinttal drágább, tehát lehet, hogy 2600 mellett teszem le a voksomat! :D
2020. máj. 5. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!