Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a különbség a mechanikus...

Mi a különbség a mechanikus és a membrános billentyűzet között? Miért jobb a mechanikus?

Figyelt kérdés

2020. máj. 5. 14:09
 1/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

Animált GIF-ek mutatják be a mechanikus kapcsoló működését:

[link]

Profik és igényesebb figurák előnyben részesítik, átlagos használatnál mindegy.

Például érzi a kattanó hangot, így jobban érzékeli, hogy nem kell tovább nyomni, ezáltal "értékes" ezredmásodperceket tud megtakarítani. Már akinek ez számít: profi gépíró versenyző, játékos, ilyesmi.

2020. máj. 5. 14:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

az értékest ne tedd idézőjelbe! tényleg sok múlik azokon az ezredmásodperceken!

akinek fontos a jó nyomásérzet annak a mechanikus kell.

én szeretem, mert tényleg tudom mikor nyomtam le és nem olyan mintha tésztát gyúrnék.

2020. máj. 5. 14:37
 3/8 meszike91 ***** válasza:
100%
Jobb visszajelzést ad arról, hogy le van nyomva.
2020. máj. 5. 14:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm
2020. máj. 5. 15:22
 5/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

# 2

Igazság szerint az idézőjelet nem úgy értettem, hogy 100 %-ban gúny tárgya, csak valakinek igen, valakinek nem. Ezért is próbáltam finomítani a célközönség említésével.

2020. máj. 5. 15:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Igenis mérnök úr, de a te stílusodtól nem áll távol egy kis oda-odabökés, ezért mertem megkockáztatni egy kis pontosítást. :) no offense!
2020. máj. 5. 15:44
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Pedig lehet nyugodtan gúnynak venni, mindenki profi esport játékosank hiszi magát, az emberek túlnyomó többségének a membrános billentyűzet sokkal jobb választás a halkabb működés miatt.
2020. máj. 5. 17:05
 8/8 anonim ***** válasza:

Inkább csak divatosabb.

Membrános billentyűzetet is lehet tisztességesen legyártani jó nyomásponttal.

Az informatika mechanikus billentyűzetekkel kezdődött. A membrános megoldás csak később jött. Akkor is tudtak ideológiát gyártani, hogy miért jobb az újabb.

2020. dec. 11. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!