Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » High-end VGA-t vásárolnék a...

High-end VGA-t vásárolnék a nyáron. AMD, vagy nVidia legyen?

Figyelt kérdés

Fotókat, videókat, grafikákat készítek, szerkesztek, vágok, de néha pár órát AAA játékokkal is letolok (nem multizom és a látványra elég érzékeny vagyok). 2K 144Hz monitoraim vannak, ezeken dolgozom és játszom. A Photoshop és After Effects szereti a sok VGA RAM-ot, ki tudják használni.

Vállalkozó vagyok, ez munkaeszköz, nem annyira fontos az ár, de drága eszközért csak akkor fizetnék, ha valóban van mögötte teljesítmény (értsd: lehet akár 500k a kártya ára, de csak ha 5x annyit is tud, mint egy 100k-s). Szükség esetén a procit is lecserélem (az egész gépet hajlandó vagyok fejleszteni, ha kell). A javaslatokat legyetek kedvesek megindokolni.

Köszönöm szépen!

2020. máj. 5. 09:07
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképp meg akarod venni már nyáron? Mert ha igen akkor valszeg jobban járnál Nvidiával hiszen AMD nél már nem adják a Radeon VII et ami 16gb vrammal jött így a legerősebb új kártyájuk az RX 5700 XT aminél egy 2080 super már jelentősen erősebb. A 2080 Ti ami a csúcs viszont közel sem ad annyival többet mint amennyivel többe kerül.

Egyébként elvileg szeptemberben jönnek az új Nvidia kártyák amik jóval erősebbek lesznek és a pletykák alapján több memóriával jönnek mint a mostaniak. Október környékén pedig új AMD-k is jönnek szintén jelentős teljesítménynövekedéssel.

Lehet én azt tenném a helyedben hogy ha mindenképp megvennéd már nyáron akkor egy nem annyira drága kártyát vennék hogy év vége felé tudj fejleszteni ha úgy alakul.

2020. máj. 5. 09:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezekről a hírekről nem tudtam, egy ideje már nem követem aktívan a hardverek alakulását. Igazából nem fontos, hogy nyáron újítsak, csak nem láttam értelmét tovább húzni, de lehet, hogy akkor kivárom az évvégét és ha legújabbak nem is fognak meggyőzni, az épp aktuális generációhoz valószínűleg olcsóbban lehet majd hozzáférni.
2020. máj. 5. 12:05
 3/3 anonim ***** válasza:

AMD-t ne vegyél After Effects-re!

Szimplán ne! Nem működnek együtt jól!

Másik oldalon pedig nem feltétlen kell high-end vga neki, mivel nem használja ki.

pugetsystems oldalát olvasgasd.

[link]

gtx 1660Ti kb 8FPS-t ad az rtx 2080Ti meg 9-et. Több százezer forintot nem ér meg 1 fps.

2020. aug. 1. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!