Milyen gépet ajánlanátok kb.150 00 Ft-ért? Kritériumok lent.
Ez az en velemenyem es tapasztalatom.
Ertem, hogy az 1600AF egy re-release Zen+ architectura alatt, de en akkor sem biznek benne. Meg a teljesen uj 2gen sem tudta rendesen kezelni a memoria orajeleket. Sokaknal (koztunk nalam is) a 2600x-ben nem birta a fabric a 3200 es 3000 MHz-et a memorianal.
Persze, lehet meregetni a wattokat es mondani, hogy belefer 200 + egy kicsibe, de miert akarjuk, hogy az amugy is minositetlen tap 70-80%-on porogjon.
Ez, amit a kerdezo szeretne inkabb egy 200-250k-s ar. Persze ossze lehet rakni 150 korul, de nem nem fogja megerni. Ha 150 a plafon, akkor mindenkeppen hasznaltba kell gondolkodni, vagy leadni az igenyeket egy i3-9100-ra, 1650-el, valami budget b450 lappal es egy belepo 500 koruli bronze tappal.
A linkelt hirdetest meg felre olvastam (egyszerre tobb oldalt nyitottam meg), engem a lap nem zavarna, de az 500w Chieftec tenyleg szar.
Most lecsekkoltam a magyar arakat es azert amit osszeraktal gep inkabb 240 korul jon ki a vegen :D
GPU - 100k
CPU - 37k
MOBO - 30K
MEM - 13k (mondjuk ebbol nem talaltam 2x4 gigeset, pedig ma mar nagyon alap a dual c.)
SSD - 14k
HDD - 13k
Tap - 15k (18k egy belepo 500-as EVGA 500 BR 80+ Bronze)
Haz - 15k
237K
#11 es vagyok
Ez a PC 175k, de meg ez is tul csuszik a kert 150k kereten
Toshiba 1TB 64MB HDWD110UZSVA
Western Digital 240GB WDS240G2G0B M.2 SSD
MSI RX570 4GB GDDR5 ARMOR 4G OC
GIGABYTE H310M H 2.0 alaplap
Kingston HX426C16FB3K2/8 2x4GB 2666MHz DDR4 HyperX FURY
Cooler Master 550W MWE Bronze V2 MPE-5501-ACAAB-EU
Intel Core i3-9100F BX80684I39100F
Zalman S3 fekete haz
+ 3 venti es 180k osszesen
kerdezo legalabb videokartyat gondold meg hasznaltan
akkor mar nagyobb a mozgastered
#10 #11
honan tudod milyen az a Chieftec? Barmilyen lehet lehet nagyon jo vagy teljesen alja is, ennyi alapjan nem tudni
Mint latad leirta adatokat ezek a gyakorlati adatok a gyarto tap ajanlas csak ajanlas de a TDP k az iranyadoak de azok is a felso hatarok altalaban igy jatek allatt ha 200W ot valoban fogyasze gep mar az se biztos
ami nem 70-80% ot jelent mint te irtad de miert lenne ez baj? Ez meg normalis terheles lenne de 50% koruli lesz ami elege idealis is
igazabol a legtobb gephez 400W koruli tap lenne a legidealisabb de az ilyen egyre magasabb kategoriaju tapok nem olcsok sajnos
attol meg hogy tesztekben mi van vga k melett lenyegtelen 2000W os tap is lehet de tobbnyire inkabb az arukat figyeld 100-150ezer maga csak a tap
es itt azert nem a legteteje vga krol beszelunk...
87% efficiency
Achieve >87% efficiency @ 50% load under 230Vac
Compliant with 80 PLUS 230V EU Standard efficiency requirements
a MaxPro 400 meguti a Bronzet pont abban a felhasznalasban amire leszz
igaz hogy alja tap de ettol meg valalhato ha muszaj
#11 maxpro 400 hoz merten a br 500 nem eppen tunik jonak ha csak papiros adatokatt nezed, nem emliti ezeket:
105°C Japanese main electrolytic capacitors
24/7 @ 40°C ready! vagyis itt meghozza 30 at emlit...
lehetseges hogy hatasfokban rosszabb is a gyakorlatban...
szoval mennyire is belepos az es mennyire eri is meg 18ezret?
teszt sincs roluk pedig nem mai tapok...
szoval szerinted?
sok masrol nem is beszelve, ne csak feluletesen figyeld a dolgokat, mert lathato hogy azert erdekelhet es segiteni szeretnel de meg benned van a kisgyerekkori "minnel nagyobb annal jobb" gondolat
Köszönöm a válaszokat!
# 13/14 Időpont ma 07:38
Annyi a gondom hogy nem akarom én összerakni a gépet ( mert nem tudom), hanem kész konfigot vennék valahol.
Félre értesz. Én nem csak a számokra megyek. Nekem az a legnagyobb bajom a 400-assal, hogy semmilyen minősítés nincs alatta. Oké, hogy jókat írnak róla vagy jó a tapasztalatod (nekem is van low budget táppal jó tapasztalatom - Kolink -), de igyis mindenkinek inkább a megbízható neves gyártós minősített termékeket ajánlom. Az EVGA is egy neves brand a piacon és teljesen megbízható belépő szinten.
Nekem egy beast gépem van itthon (2080ti és társai) és bizony nem egy 1200-as bronz táp van alatta, hanem egy neves brand (Seasonic) alacsonyabb Wattal a legjobb efficiencyvel (750w platinum) . Ergo tudom, hogy nem csak a számok számítanak, de azért kell hagyni helyet a tápnak. Ha nem muszáj ne menjen még 50%on se, legalábbis ne úgy hogy 200w van a plafonig.
"The 80 Plus Bronze rating means that the PSU is rated for at least 82% efficiency at 20% load, 85% at 50% load, and 82% at 100% load"
Tehat a minősítés szerintem egy "must". Legalább bronz, főleg ha ez ember 150k-ert vesz valamit. Sajnos Magyarországon az rengeteg pénz
# 17/17 Időpont ma 09:08
Köszi! Jó ötlet, meg is nézem.
#11.Nem bízni kell benne hanem használni.
Nem merültek fel vele problémák, pedig elég sok szakfórumon utánajártam.(nekem éppen 1600 van)
Igen, de írtam is hogy ha előre meghatározott igények vannak akkor muszáj a keretet növelni.
#16.Bronze a hatásfokra vonatkozik, nem a minőségre.
Nem értem miért kell keverni a szezont a fazonnal, aztán a végén még valakinek ez lesz a mérvadó...
Ennyiből akkor ez minőséginek számít:
Másrészt a tápot sosem saját tapasztalat alapján ajánljuk, erre vannak a tesztek.(Kolink sem mérvadó...)
Maxpro a tesztek többségén simán jobb mint egyes belépő kategóriás tápok, ezért az árért jelenleg best buy.(mint 2-3 éve is az volt, csak a System Power 9 és a Hexa+85 kicsit kiszorította)
200W-os dolgot nem értem, hogy mi a gondod vele holott a Brand PC-kben is épphogy akkor tápot szoktak rakni(igaz hogy olyan jó minőségűt nem igen kapni, Delta és egész jó Seasonic belsejű tápokról van szó), ahol aztán működnie kell egy cégnél 0-24-ben.
Akkor legalább értelmezned azt az egy mondatot...
Mert ez bizony a hatékonyságra vonatkozik és nem a minőségre.
Egy táp attól minőségi:
- Megfelelő minőségű belseje van.(Delta,Seasonic,Enhance,FSP, talán közülük kerül ki a legkevesebb rossz belső)
- Jók a kondenzátorok.(lehetőleg Japán, és bírja a magas hőmérsékletet)
- Elegendő védelem áll rendelkezésre.(OCP, OVP, SCP stb. fontos szerepet töltenek be)
- Megfelelőek a feszültségek magas terhelés esetén is.(OC esetén ez hatványozottan fontos)
- Nem árt ha normális a hűtése.(nem csúszócsapágyas amit időnként cserélni kell)
Ezek mellett lehet más szempont is, a felhasználástól függ, a hatásfok csak valahogy utoljára jön ha fontos a villanyszámla ára.
"advantages of a more efficient power supply
The less efficient the power supply, the more heat it will generate. More heat means more wear and tear and a higher failure rate. And if that heat is extreme enough to increase the thermals in the PC as a whole, it can degrade those components as well."
A hatékonyság baromira nem az utolsó. Amit még linkelt tápot nem is értem. Ezt mondtam, hogy nem a teljesítmény a lényeg. A másik meg, hogy a brand gépek nem workstationak vagy gamer gépnek vannak kitalalva. Ha gamer brandrol beszélünk, azok meg 3x annyiba kerülnek mint egy rendes PC.
Én elhiszem, hogy a japánok jó belsőt gyártanak, de megsincsen semmilyen grade alatta.
Ez meg, hogy teszteken jól bizonyít. Hosszú évek óta követem a gamernexus, hardware unbox és linusttechtips csatornákat és soha életembe nem hallottam még erről a táprol. Nem azt mondom, hogy nincs róla teszt neten, de azért messze nem egy elismert brand - tesztelt komponenséről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!