Ryzen 5 1600 (AF) processzor melegedés. Valami megoldás?
Figyelt kérdés
Gyári hűtővel alapjáraton 50-54-fok körül van, játékban gyorsan felugrik 70 fölé a hőmérséklet.
A alaplap 35fok körül van.
Mi lehet a megoldás? Vagy ez mennyire normális?
Újra pasztáztam már, az nem oldotta meg a problémát.
2020. ápr. 30. 11:39
11/16 Közveszélyes Kontár válasza:
#9 felmegy az 77 fok vagy föle is! :D
hat tervezz be egy hutot valamikor, de emiatt (eddigi infok) nem kell kapkodnod
a linkelt videos finomhangolasat (behangolasat) meg igyis ugyis erdemes megtenni
12/16 A kérdező kommentje:
Plexi levétele, vagy gépház szabadabb elhelyezése se változtat a proci hőmérsékletének azt már próbáltam.
2020. ápr. 30. 12:44
13/16 anonim válasza:
A bios-ban a Cool 'n' Quiet be van kapcsolva? Mert ha nincsen, akkor állandóan max órajelen pörög a proci, akkor is, ha nem csinál semmit.
14/16 A kérdező kommentje:
Ebben a biosban nincs is már ilyen opció. Global C-State Control van ami ezért felelős, de az bevan kapcsolva.
2020. ápr. 30. 16:53
15/16 anonim válasza:
Biztos jól rögzítetted a hűtőt, nem lehet hogy nem érintkezik rendesen? Csak mert nyitott oldallappal is ugyanolyan magas hőmérséklet nagyon erre utal. Gyári paszta erősen kerülendő egyébként, már egy MX-2/4 kategória sokat dob rajta.
16/16 A kérdező kommentje:
Biztosan jól felfekszik a hűtő. Az újra pasztázással nyertem pár fokot. Azóta egyébként sikerült olyan beállításokat találni hogy játék közben is átlag 70 fokon marad a hőmérséklet.
Ennél jobbat nem tudok, majd egy másik hűtő megoldja.
2020. máj. 3. 17:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!