Melyik a legjobb árértékű videokártya a mai piacon?
Legalább 144Hz monitor (1080p) kihasználásához szeretnék új konfigot összeállítani, viszont a videokártyákkal gondba vagyok.
Árban olyan 230 ezer forint körül tudnék rászánni. Amit nézegettem, az a 2070 super illetve a 2080 super (ami egy kicsit drágább).
Melyik éri meg jobban, a 2080s tud annyival többet, mint amennyivel többe kerül?
Illetve nézegettem összehasonlításokat, és a 2080s 1080ti szintjén van elvileg, ez valós? Mert pl. a 1080Ti-t, igaz használtan, de garanciával olyan 150 ezer forint körül be lehet szerezni.
Vagy esetleg AMD kártya jobb választás lehetne?
Vélemények?
Első válaszoló nem tudom, ezt mire értetted, de kösz a hozzászólást.
Köszi a konkrét tippet 2-es.
Az 5700XT közel 15%-kal gyengébb a 2070s-hez képest, userbenchmark szerint.
2080s-el szemezgettem, mert az egy ideig szerintem még helytálló kártya marad.
MSI RTX 2080 SUPER GAMING TRIO ezt a típust néztem ki igazából, a mostani 1070-em is MSI Gaming X széria, csak ez dupla ventis csak.
Ez bolti árban 280 körül van, de újonnan, garanciával 240-ért be tudom szerezni hardveraprón.
Jó választás lehet? Maradnék az nvidia vonalon inkább, lehet csak berögződés, de nekem ez bevált eddig.
Userbenchmark nem megbízható forrás. Itt egy hierarchia. Valóban az 5700 Xt jelenleg a legjobb ár értékű felsőkategóriás kártya.
Jelenleg valóban az 5700 XT az egyik legjobb ár-arány kategória, viszont mostanában kicsit gázosak a Radeon driverek, nagyon sok helyen olvasni véletlenszerű fekete kép problémáról, ami jobb esetben pár másodperc után visszajön, rosszabb esetben hard reset, azaz le-újraindítás után lesz csak jó.
Nekem RX 580 van, és az újabb driverekkel sűrűn előjön az utóbbi sajnos, ezért most 19-est használok.
Igen, én is hallottam sok negatívat a driverekről.
Éppen ezért, annak ellenére, hogy a legjobb árérték arányú, maradok a 2080s-nél.
De köszi mindenkinek a véleményeket!
"Az 5700XT közel 15%-kal gyengébb a 2070s-hez képest, userbenchmark szerint."
Az USERBENCHMARK szerint is csak 5%-al gyengébb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!