Processzor hűtő melegszik és fura szaga van, lassul a gép. Mit tegyek?
A minap cseréltem tápegységet a gépbe, de az elvileg nem hibás, mivel annak semmi szaga sincs és normális hőmérsékletű.
Annyit vettem észre, hogy csak a 12 V ág feszültségét írja ki az AIDA-ban, az 5V és a 3,3 V-t nem és a BIOS-ban sem. Csak a 12 voltot.
Ezt nem értem mondjuk.
ATX 12V: Ebbe bedugtam a CPU feliratú csatlakozót, az alaplaba pedig a 24 pin-es csatlakozót ... + a két SSD-t kötöttem rá.
Működik is.
Mivel nem az enyém a gép, szétszedtem és megállapítottam hogy a processzor hűtő forró és érdekes, ilyen égett szerű szaga van. Minden más normális hőmérsékletű volt.
Lehet-e ennek köze a tápegységhez? Vagy csak szimplán a processzor hűtőt kell kicserélni?
ARCTIC Freezer 13 ilyen van benne, legalább 10 éves.
Processzor: Intel Core i-3 2100
Az alaplap típusa: GigabyteGA-P61-DS3-B3
A táp amit beletettem: Corsair CX450M. Ezt tudtam megszerezni gyorsan ismerős által, ami nem bóvli.
" Ha teljesen átlagfelhasználást nem bírja a hardver túlmelegedés nélkül ott nem a szoftverrel van a gond szerintem."
De itt nem átlagfelhasználásról volt szó, egyszerűen beragadt neki valami rendszerfolyamat, és az pörgette 100%-on a procit, az messze nem átlagfelhasználás.
Nekem az jutott eszembe, hogy a procihűtő alatt bent maradt a védő műanyag, annak lehet égett szaga.
Win 7-et egyébként semmiképp se használj, ha már nem Win 10, akkor 8.1 Embedded Industry Pro.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!