2x8GB 2133Mhz vagy 1x8GB 3000Mhz?
Valamiért a Gigabyte B450 DS3H alaplapomban elromlott a dual channel mód, nem értem miért. Így ha 2x8GB 3000MHz RAM-ot rakok bele (jó slotba, a dualhoz), akkor 3 hosszú sípolás indításkor, és nem indul el a gép.
Ha single slotba rakom a 2x8GB-ot (vagyis egymás mellé), akkor elindul, de csak 2133MHz-n.
Amint bekapcsolom az XMP-t és 3000-re rakom a frekvenciát, azonnal a 3 sípolás jön, ha az XMP off, és nem dual slotba van rakva, akkor 2133-on megy...
Ha viszont 1x8GB-t rakok be, bármelyik slotba, akkor megy a 3000Mhz.
Melyik az optimálisabb? 2x8GB 2133Mhz-n (nem dual), vagy 1x8GB 3000Mhz? Ryzen processzorhoz.
Köszi a plusz infót, sajnos már nem emlékszem melyik részről tört le a láb, azt tudom hogy vagy 4-5 elhajlott, és abból csak 1-et nem sikerült visszaállítani, az letört sajnos.
Kiszedni nem szeretném, hogy megnézzem honnan hiányzik, mert félek, hogy akkor nem tudom majd újra visszarakni, így betudom annak, hogy ez miatt nem jó.
Nem hiszem, hogy megéri szórakozni vele, egyébként is új gépet raktam volna össze, csak ez a karanténos dolog közbe jött.
Köszi!:)
ne pazarold a jo procikat
majd aruld hardverapro.hu n a hibat emlitve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!