Mi lehet a probléma a géppel?
Öcsém vett alaplapot, Ram ot és processzort újakat (tápegység,hdd gépház volt itthon). Össze raktam és beindításkor nem jelenik meg a bios sem de forognak a ventillátorok.
Semmi képet nem ad. A hdd tápegység hibát kizárom illetve a monitort is mivel ezek tesztelve lettek másik géppel.
Próbáltam többször is resetelni jumperral és az elem eltávolításával is de úgy sem történik semmi.
Szedj ki belőle minden kártyát!
Hallgasd meg a sípolását (hosszú-rövid és jegyezd fel).
Tegyél bele egyetlen RAM-ot, kapcsold be (elvileg változnia kellett a sípjelnek).
Tedd be a videókártyát, vagy ha alaplapi, akkor már most mennie kellett volna.
Alaplapi esetében ha a RAM ki-be nem oldotta meg a problémát, tedd másik slotba.
Ha 1-el már megy, akkor tegyél csak bele még, ha van.
BIOS reset ilyesmin nem segít. Itt érintkezési probléma lesz.
Indításkor a gép lefuttat egy BIOS által "vezérelt" tesztet, azaz megnézi a csatlakoztatott eszközöket.
Észrevetted, hogy röviddel a bekapcsolás után, talán még a kép megjelenése előtt felvillan a billentyűn (ha nem BT-s) egy LED?
Ha netán nem jó a monitor, csatlakozása netán az alaplapi monitor beállítás, akkor is tudom, hogy nem halott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!