Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Zárlatot kaphatott a gépem?

Zárlatot kaphatott a gépem?

Figyelt kérdés
A mai nap folyamán elhatároztam, hogy kitisztítom a gépemet és sűrített levegővel tettem ezt meg. Miutàn óvatosan kifújtam a port a gépemből. Vissza helyeztem a kábeleket és áram alá helyeztem. Először is elindult minden rendben volt viszont a monitor nem adott jelet így egy negyed óra után gondoltam, hogy megigazítom a videókártyát mivel lehet, hogy elmozdult a helyéről meg is tettem. Ezután áram alá helyeztem és gyakorlatilag már el sem indult a gép leverte a biztosítékot az egész lakásba. Szóval valaki esetleg tudja, hogy mi hibásodhatott meg?

2020. ápr. 22. 19:54
 1/2 Mr. V. ***** válasza:
100%

Az egész lakásban nem verhette volna le, mivel a tápnak van egy belső biztosítékja is, mely jóval kisebb 16A-nál, ami egy átlagos lakás 1 fázisának biztosítékja.

Akkora zárlat gépen belül ha van is, az 12V vagy kisebb feszültségen van és túlterhelés ellen is védett a táp, így ha 300W-os, akkor 350W körül magától kikapcsolna és nem biztosítékot verne le.

Szóval nem igazán kéne összefüggnie a dolognak...

Hogy ki tudd zárni az alaplapot, húzd le róla a táp csatlakozóját (ha van külön 12V, azt is), dugd be a 220-ba (ami már 230) és menj fedezékbe. Ha semmi nem történik, akkor fogj egy gémkapcsot vagy bármi drótot és az egyetlen zöld szálat kösd össze bármely fekete szállal és a tápnak be kell indulnia... amíg össze van kötve a 2 szál, addig megy.

Ha ez így megy, akkor a táp jó, egyenként visszarakhatod a HDD-t, CD-t, 12V-ot, alaplapot üresen (tehát kártyák ki, RAM maradhat). Ha még mindig működik, csak sípol, egyenként mehetnek vissza a kártyák.

Fontos!!!

Nem szabad igazgatni a kártyát, főleg nem működés közben. Pont szemből 1 mozdulattal kell benyomni a helyére, nem pedig hintáztatva. Ha működik, be lehet csavarozni.

Ezzel a sorral kiderülhet, hogy mi okozza a problémát.

2020. ápr. 22. 20:25
 2/2 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod illetve kijavítanàm magam, hogy csak az én szombámba nem volt àram illetve a fürdőbe!
2020. ápr. 22. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!