Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van ennyi Intel fanboy?

Miért van ennyi Intel fanboy?

Figyelt kérdés
Nem az Intelt akarom szidni, de a sok elvakult ember akit nem érdekelnek a valós teljesítmények és mindenkit szidnak aki nem az ő pártjukat fogja(főleg aki szerint az Amd jobb vagy csak részben)Gondolom AMD-nél is vannak,de velük még nem találkoztam.
2020. ápr. 20. 12:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem a 3990X most a legerősebb proci, hanem v.melyik Intel? Komolyan kérdezem.
2020. ápr. 20. 13:51
 12/21 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem azért nagyrészt mert le vannak ragadva a Ryzen előtti időszakban és nem tartottak lépést a technológiával tehát azt gondolják hogy még mindig az Intel a jobb mindenben az AMD-t meg csak a csórók veszik.

A legtöbb elvakult fanboy jó eséllyel nincs nagyon képben hogy a 2 gyártó konkrétan milyen technológiákat alkalmaz, mik a processzoraik gyengeségei erősségei. Szerinted hány fanboy tudja hogy az Intel 5 éve ugyanazt az architectúrát használja ellenben a Ryzenek tök máshogy épülnek fel a chipletes techológiával és rengeteget fejlesztettek az elmúlt 3 évben is.

Nem akarok általánosítani de nekem ez tűnt fel amikor ilyen vitákba keveredtem hogy aki 2019-20 ban is nagyon ragaszkodik az Intelekhez egyszerűen nincs tisztában a dolgokkal.

Hallottam ilyeneket hogy 6 mag és afelett nincs szükség hyperthreadingre a játékokban én meg csak röhögök mikor látom hogy a 6 szálas I5 ök GTX 1660 mellett olykor 100% on pörögnek Division 2 vagy Breakpointban.

Van aki mai napig azt hiszi a Ryzenek jobban melegednek mint Intel vetélytársaik.

Vannak akik a nyers FPS számra verik a mellüket hogy ház bizony még mindig az Intel tud többet haha (pár %-al 1080p ben 2080 TI mellett) Nem értik mekkora szerepe van a sok szálnak a modern játékok sima futtatásánál és valszeg fingjuk sincs róla hogy csak azért mert egy kis I3 9100F is tud annyi vagy kicsit még több FPS-t mint akár egy Ryzen 7 2700X néhány játékban attól még 80 és 80 FPS között érzésre rohadt angy különbség lehet egy 4 és egy 16 szálas proci között.

Mikor egy Facebook poszt alatt ugyanezt leírtam akkor a kis vérpisitke még nekem mondta hogy hát én nagyon nem értek ezekhez :D. Sebaj hogy akik nap mint nap hardvereket tesztelnek is azt mondják hogy néhány mai játék a sok magos/szálas Ryzeneken érződik a legsimábbnak. De hát hogy is fogná ezt fel a beszűkült fanboy aki csak a számokat tudja értelmezni hogy 150 FPS vs 140.

Vannak akiknek sok éve több rossz tapasztalatuk volt AMD termékkel és szintén nem akarják belátni hogy már nagyon más idők járnak és megfogadták hogy ők bizony soha többet nem vesznek semmi AMD terméket. Hát ő bajuk. Ilyenkor sokszor az se derül ki hogy tényleg a hardver volt-e a hibás és nem a felhasználó rontott el valamit. PL van egy Youtube videó ahol a pali az AMD-t hibáztatja mert ő nem volt képes rendesen berakni a procit a foglalatba és elhajlott pár tüske. Hát az ilyeneknek is gratulálok.

A végére még azokat említeném meg akik talán nem is fanboyok hanem egyszerűen mindig csak intelt használtak mert a legtöbb OEM gépben az van és azt tudják nagyjából mennyire jó egy I3-I5-I7 de ha azt mondod nekik neked egy Ryzen 9 3900X ed van lehet fogalma se lesz azt hova kellene elhelyeznie teljesítmény szinten.

Sok helyen sajnos rendszerkövetelménynél is csak Intel procik vannak megadva amit én tökre utálok pedig nekem sincs AMD-s termékem jelenleg.

2020. ápr. 20. 13:58
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
#11 az a gond, hogy sokkal komplexebb ez annál hogy ennyivel le lehessen zárni a dolgot. A 3990x erősebb bárminél amit ma inteltől vehetsz, konkrétan 30 százalékot rávert vray alatt az intel legcombosabb, dual socket xeonjára(úgy, hogy mellé ötödébe kerül). Csak épp ez semmit nem számít a fortnite játékosnak, aki szarik rá hogy egy 128 szálas cpu hogy teljesít olyan területen amit nála soha az péletben nem fog látni, mert az egyetlen amit csinál a fortnite, ott meg a magasabb egyszálas teljesítmény a legfontosabb, és itt még mindig előnyben van az intel. Nem nagy a különbség, de ha a legjobb játékos procit szeretnéd akkor egyértelműen intel(nem bármelyik intel nyilván, és itt jön elő a butaság, amikor megveszi a 3-3.5ghz en járó, legolcsóbb i5 öt mert látta hogy a 9900k hogy teljesen 5+ghz en, de egy megrángatott 6-8 magos ma jobban teljesít mint egy 3990x).
2020. ápr. 20. 15:04
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
A #10-es válaszra írtam.
2020. ápr. 20. 15:09
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
11) gamingre a húzott 9900.más kérdés hogy ez fullhd alatt fog kijönni,magasabb felbontáson már nem.
2020. ápr. 20. 15:13
 16/21 anonim ***** válasza:
78%

"Miért van ennyi Intel fanboy?"

Ez nem teljesen igaz. Azért mert nem vagyunk egyformák azért nem kell senkit le fanboy-ozni, és lenézni sem. Bezzeg az aki a vaníliás fagyit kedveli az nem szólják le, pedig vannak olyanok is akik az eprest szeretik. Idézet Albert Einsteintől

"Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság, de az elsőben nem vagyok biztos."

2020. ápr. 20. 15:14
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

@#15

Gondolom ezt a #13-asnak írtad.

2020. ápr. 20. 15:21
 18/21 anonim ***** válasza:
93%
#16 hagyjál már, a vaníliás fagyi ízlés dolga, az hogy ki gyártja a procit a gépedbe marhára nem az, nem azért veszed mert azt akarod venni, mert épp ahhoz van kedved, hanem mert azt akarod hogy számoljon, semmi egyéb célt nem szolgál. Ha az egyik azt mondja hogy a vaníliás fagyi a legjobb a világon, a másik hogy a csoki, a harmadik meg hogy a fagyi ahogy van fogyaszthatatlan, mindháromnak teljesen elfogadható az érvelése. Ha az egyik proci gyorsabb, jobb az ár érték aránya, esetleg egyéb előnye van(amd n jellemzően a nevetségesen hosszú platform támogatás, intelen esetleg avx512) az meg objektív tény. 1+1 nem lesz 3, csak azért mert neked szimpatikusabb a 3, ezek mérhető, összehasonlítható adatok, nem érzelmi alapú döntések.
2020. ápr. 20. 15:26
 19/21 anonim ***** válasza:
80%

# 18 Erre a megközelítésre értette Albert Einstein

"Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság, de az elsőben nem vagyok biztos."

2020. ápr. 20. 15:38
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha arra kellene most hamar, gyorsan, csakis elsőgenes intelt vennék.

Fillérekért beszerezhető egy első genes xeon (húzható h55-ben is), jól megértik egymást alsóközépkategóriás vga-al, hozzák a 1080p 60 fps-t magas beállításokon. Szó sincs róla, hogy amd-t vegyek.

Ha új gépet akarok összerakni?.... Szó sincs róla, hogy intelt vegyek. 😃

2020. ápr. 20. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!