Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » BIOS update után kétszer...

BIOS update után kétszer hármat sípol a gép és nem indul, mit tehetek?

Figyelt kérdés
Feleségem vette észre, hogy azt írja a gép, hogy "BIOS corrupted" kék képernyő, majd azóta be sem tudjuk bootolni, biosig se. Rögtön bekapcsolás után 2X3-at sípol, világit minden, procihütö áll. Google a barátom, szóval CMOS elemet kivettem, vártam kb. 5percet, visszaraktam, ugyanez. Utána jumperrel is megcsináltam, rövidre zártam pár másodpercig, ugyanugy nincs bios, boot semmi. 4X2Gb RAM van benne, egyesével az összes slotban indítottam mind a 4 ramot, hiba ugyanaz. Kitakarítottam az egeszet, procit is levettem, visszaraktam. Clear CMOS csomószor, semmi eredmény, úgyhogy feladtam. Most éjjel kettő van, délelőtt letesztelem egy másik gép RAMjával, addig is segítsetek mit tehetek még és mik a kilátások? Alaplap: Gigabyte GA 990XA UD3, proci: AMD FX8350, 4X2Gb Kingston RAM, vga: MSI R9 390X, 1Tb HDD, Win 10. Köszönöm
2020. ápr. 17. 02:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Gigabyte szerint "Keyboard error", húzd ki az egeret + billentyűzetet, illetve ha van plusz valamilyen kártyád (PCI slot), azt is szedd ki, próbát megér.
2020. ápr. 17. 04:06
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként BIOS-ba sem tudsz belépni? Ha betudsz, akkor próbálj egy régebbi verziót rárakni.
2020. ápr. 17. 04:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezen az alaplapon van dualbios, tehát ha tönkrement az elsődleges, attól még van egy backup része, amivel a megfelelő billentyűkombinációval (alaplapfüggő) be tudsz lépni.
2020. ápr. 17. 05:15
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ma reggelre az történt, hogy a fiam bekapcsolta a gépet, majd újra ugyanaz történt, mint a fenti leírásban, mondtam a feleségemnek, hogy kapcsolja ki, megnyomta a gombot egyszer, erre ugy nem kapcsol ki, aztán a másik szobában hallom kb. 10perc múlva, hogy csippan egyet a gép, mint mikor minden ok. Odamentem a géphez és a 3 opció volt Load default Bios setting and boot, load default bios settings and reboot, enter bios. Én az elsőre nyomtam és minden rendben bekapcsolt és most a gépről írok. Szóval nem tudom mi ez, de megoldódott. Esetleg van valami amire érdemes lenne ránéznem így utólag, hogy biztos legyen a további rendes működés?
2020. ápr. 17. 07:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Frissített a BIOS, de az új BIOS már másképp tárolta az adatokat (vagy más adatokat tárolt), viszont a CMOS RAMban még a régi értékek voltak értelemszerűen.

Mondjuk hogy a CMOS clear miért nem volt hatásos, az egy érdekes kérdés.

A BIOS frissítgetésekkel meg szerintem érdemes leállni. Egy jól működő rendszerbe felesleges belenyúlni, pláne olyan elemeibe, amiket elrontva akár komoly károkat is okozhatunk a rendszerben.

A BIOS nem egy antivirus, hogy fontos lenne napi szinten aktualizálni. Akkor kell frissíteni, ha hibásan működik (bár akkor meg a gyártó költözzön el Szibériába, amiért hibás terméket adott közre), vagy akkor, ha olyan új funkciókra van szükséged, amit a régi verzió még nem támogat. Egyébként csak kellemetlenség van vele.

2020. ápr. 17. 08:02
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Megeshet, hogy valami inkompatibilis beállítás volt az előző, illetve a mostani verzióban, ezért összeomlott.
2020. ápr. 17. 13:43
 7/7 A kérdező kommentje:
CMOS clear számomra is rejtély, hogy miért nem sikerült. Igazából villogott jobb alul az értesítés hogy van frissítés, gondoltam míg elugrom boltba addig megcsinálja, eddig ilyen még nem történt, de tényleg nem fogok felesleges frissíteni mostantól, amúgy is mostmár elég öreg kezd lenni a rendszer. Köszi mindenkinek.
2020. ápr. 17. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!