Sziasztok! Elromlott a régi alaplapom, és szeretnék venni egy újat. Sajnos nincs pénzem most új procit meg ramot is venni, így régi fajta lapon gondolkodom. A processzorom AMD phenom ii x4 965, utánanéztem, AM3-as. Ilyen alaplapot viszont nem igazán találtam már, csak AM3+-ost. Elvileg belemegy, működik benne, de biztosra szeretnék menni, mert 25 ezres zsebpénzből gazdálkodom, nem akarok nagyobb hibát a gépbe. Tuti nem lesz semmi baja a gépnek, ha AM3+-os alaplapot veszek, igaz? (Többi cucc egyébként: bequiet system power 9 táp, gtx 750ti, 2x4gb ram)
AM3, AM3+-os alaplapot újat már nem fogsz venni. Nézz körül a hardveraprón. Ott vannak AM3-as és AM3+-os használt alaplapok. Vétel előtt mindenképpen nézd meg az alaplap processzortámogatási listáját.
Igen, új. Megvásárlás után elindúl a garancia, de valószínűleg 8 éve pihen a pcx raktárában :)
2020. ápr. 14. 14:42
6/13 anonim válasza:
Az még érthető, ha az ember használtan kiakar jönni olcsón, és valamilyen oknál fogva bevállalja a kihalt, alapból f0s platformot, de az hogy újonnan... Főnyeremény gondolat.
2020. ápr. 14. 14:59
7/13 A kérdező kommentje:
Gondolom nem olvastad el,hogy 25 ezrem van, nincs pénzem új számítógép vásárlására, ezért kell ez a fos alaplap. Illetve minél hamarabb kellene, hogy működjön, mert tanulok, dolgozok a számítón.
2020. ápr. 14. 15:19
8/13 anonim válasza:
Arról meg nem is beszélve, hogy vettem a fáradtságot és megnéztem ennek az alaplapnak a processzortámogatási listáját és sajnos a Phenom II x4 965 nincsen rajta.
Úgy hogy közel 18 ezer ft-ot tapsoltál volna el, ha ezt látatlanba megveszed. Azért javasolja itt mindenki a hardveraprót, hogy vegyél inkább használtat, mert ha van is ilyen régi alaplap új, azt aranyáron adják(lásd a linkelt lapot). A másik meg a processzortámogatási lista figyelése, hogy a meglévő procid rajta van-e.
2020. ápr. 14. 15:30
9/13 anonim válasza:
Ha 25 ezred van, akkor ez megérné. Alaplap+proci+4giga ram:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!