Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AM3 processzor AM3+ fogalatba?

Obese Beer kérdése:

AM3 processzor AM3+ fogalatba?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Elromlott a régi alaplapom, és szeretnék venni egy újat. Sajnos nincs pénzem most új procit meg ramot is venni, így régi fajta lapon gondolkodom. A processzorom AMD phenom ii x4 965, utánanéztem, AM3-as. Ilyen alaplapot viszont nem igazán találtam már, csak AM3+-ost. Elvileg belemegy, működik benne, de biztosra szeretnék menni, mert 25 ezres zsebpénzből gazdálkodom, nem akarok nagyobb hibát a gépbe. Tuti nem lesz semmi baja a gépnek, ha AM3+-os alaplapot veszek, igaz? (Többi cucc egyébként: bequiet system power 9 táp, gtx 750ti, 2x4gb ram)
2020. ápr. 14. 13:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
56%
2020. ápr. 14. 14:15
 2/13 anonim ***** válasza:
2020. ápr. 14. 14:23
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
AM3, AM3+-os alaplapot újat már nem fogsz venni. Nézz körül a hardveraprón. Ott vannak AM3-as és AM3+-os használt alaplapok. Vétel előtt mindenképpen nézd meg az alaplap processzortámogatási listáját.
2020. ápr. 14. 14:27
 4/13 A kérdező kommentje:
Ilyet néztem, ez új elvileg. [link]
2020. ápr. 14. 14:38
 5/13 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
Igen, új. Megvásárlás után elindúl a garancia, de valószínűleg 8 éve pihen a pcx raktárában :)
2020. ápr. 14. 14:42
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Az még érthető, ha az ember használtan kiakar jönni olcsón, és valamilyen oknál fogva bevállalja a kihalt, alapból f0s platformot, de az hogy újonnan... Főnyeremény gondolat.
2020. ápr. 14. 14:59
 7/13 A kérdező kommentje:
Gondolom nem olvastad el,hogy 25 ezrem van, nincs pénzem új számítógép vásárlására, ezért kell ez a fos alaplap. Illetve minél hamarabb kellene, hogy működjön, mert tanulok, dolgozok a számítón.
2020. ápr. 14. 15:19
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Arról meg nem is beszélve, hogy vettem a fáradtságot és megnéztem ennek az alaplapnak a processzortámogatási listáját és sajnos a Phenom II x4 965 nincsen rajta.

Úgy hogy közel 18 ezer ft-ot tapsoltál volna el, ha ezt látatlanba megveszed. Azért javasolja itt mindenki a hardveraprót, hogy vegyél inkább használtat, mert ha van is ilyen régi alaplap új, azt aranyáron adják(lásd a linkelt lapot). A másik meg a processzortámogatási lista figyelése, hogy a meglévő procid rajta van-e.

2020. ápr. 14. 15:30
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha 25 ezred van, akkor ez megérné. Alaplap+proci+4giga ram:

[link]

2020. ápr. 14. 15:45
 10/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

ertelmetlen add el a procit talan par fillert kapsz erte

az a gond hogy 965 bol sokfele van es alaplapok nem mind tamogatjak, aminek listajan rajta van 965 attol meg lehet tied nem tamogatja

teljes tipuskod alapjannlehet besonositani

szoval inkabb amit linkeltek ujra alapozd geped

2020. ápr. 14. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!