Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítógép házba milyen...

Számítógép házba milyen ventilátort érdemes venni?

Figyelt kérdés

Silentium Signum SG1 230-ba szeretném, gyárit lecserélni.

Milyet vegyek?

2020. ápr. 13. 13:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Amiben nem fogsz csalódni hűt és halk is: BQ pure wings 2
2020. ápr. 13. 14:14
 2/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

haz ventire gondolsz ugye? Jo sok ventihely van rajta

cpu hutobol 161 magas fer be papiron

#1 +1

nem irtal arat es azt se sokat akarsz e, mert pack ban is arulnak ventiket, hogy olcsobb e, gondolom, de legalabbis egyben van es nem kulon kulon

2020. ápr. 13. 14:21
 3/9 anonim ***** válasza:
67%

#1.Minek?

Jó venti meg minden, de ezt inkább radiátorhoz szokás rakni, nem alacsony hőtermelésű PC-hez.Drága is meg felesleges.

Kérdező:

[link]

Ilyet javaslok, van saját hőszabályzó, bőven jó átlag asztali PC-be.(1 db megteszi, gondolom nem R9 295X, van egy FX9590)

2020. ápr. 13. 14:28
 4/9 A kérdező kommentje:

Árat nem írtam, mert nem tudom, hogy hol kezdődnek a minőségesebb ventilátorok.

Pakkban akarom venni, és ha jól tudom 3 van egyben.

Nem tudom számít-e, vagy sem, de CPU: Ryzen 5 3600, gpu: 1660 super.

2020. ápr. 13. 14:38
 5/9 anonim ***** válasza:
2020. ápr. 13. 14:46
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

Akkor 1, max 2 venti több mint elég oda.

Mert nagyon minimális hőt termel.

PWM-es vagy hőszabályzóst érdemes venni igazából, a többi lényegtelen, mivel nem kell szükséges hogy magas fordulatszámon üzemeljenek, másrészt az sem kellemes ha hangosak.

Hőszabályzósnak amit írtam feljebb a TC-s Artic F12 teljesen korrekt, PWM-ből:

[link]

2020. ápr. 13. 14:49
 7/9 anonim ***** válasza:
71%
Arcticok jók, nekem is van egy, de azért ne legyenek illúzióin, Be Quiet jobb. Az meg hogy nem éri meg... ez pont olyan, hogy senki ne vegyen Volvo-t, mert egyébként a Suzuki is ugyanúgy gurul, vannak benne pedálok, kormány, ülések, stb.
2020. ápr. 13. 14:55
 8/9 anonim ***** válasza:
80%

#7.De abszolút nem indokolt egy 3 ezres ventilátor egy ilyen minimális fogyasztású PC-nek.

Az általad leírtak más lapra valók, itt kb. semmi előnyöd nem származik belőle, de cserébe többet is fizetsz.

(Volvo helyett vehetsz Ferrarit is, de attól még lakott területen belül nem feltétlen tudsz gyorsabban haladni, csak autópályán, bár ez inkább a varjúra ágyúval esete)

2020. ápr. 13. 15:05
 9/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#8 ajanltak linkel Arctic F12 -t

arukereson latni hogy 1000 felett indulnak, atlagban lenyegeben 2000 korul vannak es egyre feljebb, de 3000 t is atlepi jopar

akkor mar nem jobb lenne P12? Igaz feherbe nem tudom van e... ha ez szamit

eppen ipon on 3000, pcx en 1500 feletti

ha hazhozszallitassal veszi az is koltseg es az aruertekhez merten aranytalanul sok (minel tobbet vesz annal kedvezobb ez az arany, ventik nem halnak be ha csak taroljak oket, de nagyon sok sok-sok ev aktiv hasznalat utan sem, foleg ilyenek)

linkeltek egy noctua alza "felsorakoztatas"

amibol tenyleg 1 is eleg ara miatt, ez az ami "felesleges" csucshardverelemek mellett erdemes gondolkodni rajtuk

igazabol szinten inkabb a kinezetuk es "markajuk" az amiert megveszik oket, nem csoda ventik ezek sem, inkabb extrakat raktak melle azert van felar rajtuk

linkeltek coolink felsorakoztatast aqua bol

Szinten 2000-3000 koruliek

es Bluechip rol 1500 ert F12 TC t

mostanaban nem hinnem hogy szemelyesen mennenek vasarolni, es erre rabeszelni...

hiaba keresem hogy milyen is lehet ez a Sigma HP 120 ami gyarilag elvileg benne van nem talaltam

es tiedben hany van? mert ez is valtozo

mi a gond vele? bios beallitassal nem tudtad megoldani?

hangosak? ha meg nem akkor melegszik gep?

vagy hangosan is melegszik?

Papiron 8 helybol 2 foglalt

es 1200rmp s ami semmit nem mond igy

2020. ápr. 14. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!