Érdemes ventilátort cserélni?
i5 4460-am van a gyári ventivel stresszeltem 100%-ra 3-4 percig, aztán leállítottam mert igen csak kezdtünk 75 fok fölé szaladni a hőmérséklet.
Gépház: [link] (BALOLDALI)
A gond szerintem az lesz, hogy egy R9 280 van a házban, amin többnyire meg lehetne főzni a vasárnapi ebédet. Aggódom, mert nyáron ebből még gond is lehet. Egy Cooler Master TX3-at vagy 4-et érdemes lenne tenni rá? Vagy 212 EVO? Örülnék ha 50 fok alatt tudnám tartani valami úton módon... Köszönöm a válaszokat!
Nálam egy i7 4770k társaságában van egy R9 280x és a proci terhelés alatt sem megy 60°C fölé
Processzorhűtőm egy Cooler Master 612s, paszta: Noctua NT-H1
A 212 EVO elég lesz arra a processzorra véleményem szerint.
Illetve ventillátor szabályozó profilokat is tudsz beállítani néhány program segítségével és akkor kisebb hőfokon is gyorsabban fog pörögni a ventillátor.
Jobb hűtőpasztával ia tudod csökkenteni a hőfokot, pl.: Noctua NT-H1 vagy Arctic MX-4 segítségével
Több ventillátort is szerelhetsz a gépházadba akár, amik nem csak be hanem ki is fújják a levegőt.
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!