Mennyi GB RAM kell manapság a nagyobb gépigényű játékokhoz? Mennyi kell majd a közeljövőben? Számít a sebesség?
Célszerű azonos órajelűt venni, de én eddig nem tapasztaltam különbözőkkel sem problémát. Csak akkor az alacsonyabb RAM órajelén fognak menni.
A "mennyi GB kell" kérdés meg értelmetlen. Mit jelent a nagyobb gépigény? Megnézed az adott játékot, és le lesz írva az ajánlott rendszerkövetelményeknél, hogy mennyi ideális neki. Erre nem lehet egzaktul válaszolni. A jövőbeli dolgokra meg pláne nem. Bár az elmúlt évtizedek trendjei alapján: [link] lehet némi becslést adni. Az sem mindegy, hogy a "jövő" alatt mit értesz. Ha ma veszek 32 GB-ot, az minden bizonnyal elég lesz pár évig. De 10 év múlva már nem lennék meglepve, ha csak az oprendszernek meg az Officnak lenne elegendő.
Ez a táblázat hülyeség szerintem!
Csak azért mert tisztán emlékszem hogy 2010ben már voltak ddr3 1600 MHz-s ramok!
.. és már elterjedtek voltak 4 gigabájt ramok is!
Tudom mert nekem is ilyen gépem volt.. sőt még a mai napig megvan működik használom!
Gigabyte EP 43C, Core 2 Quad 9650, 4GB Kingston DDR3 1600MHz, ZOTAC 1050Ti, Adata 512 SSD, FSP 400W,
#3 nem
vannak tesztek rola a ram "ram-kent" is sokat szamit milyen
persze atlagban azert nem tunik fel mert pl. 2133 CL18 es 2400 CL19 t "hasonlitjak" ossze mert ebbol van a legtobb
ertelemszeruen minnel kisebb a specifikaios elteres annal kisebb a gyakorlati "fps" elteres is vagyis 1-2
de ahol mar nagyobb ott tobb lehet
de ez inkabb "stabilitasnal" szamit vagyis egyre simaban fut minden minnel gyorsabb a ram hiaba nincs is igazabol szimpla fps elteres sem de megis van kulonbseg erezheto lathato, amit adott meresekkel meg is mutatnak errol szolnak ezek a tesztek
persze nem feltetlen igenylik ezt legtobben mert azert jol ellehet lenni hetvegi jatszadozas kozben atlagos geppel is
azert van kulonbseg akinek az elete a jatek es az Ulta feletti beallitasok, meg iszonyu magas minimum fps ek stb.
ja es amugy pedig: 8GB mar sokeve minimumnak szamitott atlagos gepben is
ma mar 16 egy jatekosba illik vagy tobb
en helyedbe uj KIT et vennek, ha van keret akkor akar tobbet is tehat 2x16 (nem csak 2x8
illetve lapodtol is fugg de a legtobb dualos viszont ha tied trios vagy quad os akkor 3x8 at vagy 4x4/8 et is vehetsz pl.
a mostani ramod pedig add el ha kell a penz ha meg nem akkor elrakod
Amugy milyen proci hoz milyen lapba?
mert valamelyik lapba/cpu hoz hiaba nyomsz be extrasat es mint latad nem is erre biztattalak csak a meretre es hogy mostanid csereld le (vedd ki) es uj KIT et vegyel gepbe
azt se mondtam hogy 2400 at vegyel se hogy mennyire jo CL est, meg amugy sok mas is szamit csak nagyon ilyenteren ugysem tudsz valogatni, csaknem kulfo,drol akarsz rendelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!