HDMI elosztónál nincs hang a TV-n, mitől lehet?
Van egy HDMI elosztó/splitter... A PC HDMI kimenetét osztja 2 részre.
Első megy a monitorba, másik a TV-be. (gépnél a hang, nem a monitorból jön, hanem a hangszóróból, ami a hangkártyába van dugva)
A TV-nél nincs hang, csak akkor ha a TV HDMI kábelét közvetlen a PC-be dugom... Az elosztó még kap USB-n keresztül 500mA-t, de így sincs hang a TV-n
Mi lenne a megoldás, hogy az elosztóval legyen hang a TV-n???
köszi.
Szerintem nincs kiválasztva alapértelmezett hangeszköznek a digitális hangkimenet.
De én szerintem hanyagold az elosztót. Mert így mind a két megjelenítőn csak ugyan azt fogod látni. Ráadásul, ha eltérő a natív felbontása a két megjelenítőnek, nem fogod tudni mind a két megjelenítőn külön azt beállítani, így az egyiken torzulhat a kép.
A modern videokártyáknak már nem csak 1 db digitális kimenet van. A HDMI -n kívül van DVI és egy vagy több DP. Ezek mindegyike átalakítható HDMI -vé. Egy egyszerű átalakítóval, így működik a kiterjesztett mód is. Minden kijelzőnek tudsz egyedi beállításokat csinálni. És egy időben más célokra is használhatod a kettőt.
Nem tudom kiválasztani mert fel sem dobja. Ha a TV-t bedugom a gépbe akkor rögtön a hangeszközöknél megjelenik a TV, sőt a VLC-ben is, a hangeszközöknél. A switchel viszont nem jelenik meg sehol.
Igazából pont ez lenne a lényeg h mind a két megjelenítőn ugyan azt lássam, és ne kelljen egyesével cserélgetni a kábeleket :D
A VGA-nak nem lesz rosszabb a felbontása a monitoron mint a HDMI-nek?
Megoldottam egy 1300Ft-os DVI-D apa - HDMI anya kombóval.
Inkább nem szenvedek ilyen átalakítókkal, pláne mivel nem is olcsó
Igen.
HDMI-vel akartam, de túl macerás.... nem értem h 2020ban ez miért ennyire körülményes dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!