Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi történik ha tul kevés...

Mi történik ha tul kevés áramot kap a videokártya?

Figyelt kérdés

Helo

Van egy videokártya (gtx 1660). Van egy régi táp és nem vagyok benne biztos hogy elbirná még ezt a kártyát. Ki szeretném probálni hátha.

Lehet valami baja a videokártyának? Vagy bármi apro esély rá hogy tönkremegy?

Honnan tudom hogy kevés neki az áram?

2020. márc. 17. 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Szétfagy\kikapcsol. Kevés áramtól semmilyen elektronika nem tud tönkremenni. Ha rossz minőségű a táp attól tönkremehet(korától függetlenül), pl áramingadozás alatt, de attól hogy kis teljesítményű a legrosszabb ami történhet hogy nem működik vele, vagy nem stabilan.
2020. márc. 17. 21:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Egy minőségibb 350W-os táp elég.

GTX 1660 TDP:120W

2020. márc. 17. 21:25
 3/8 anonim ***** válasza:

Egy dolog, hogy régi, de nem mindegy, mennyire megbízható.

Jó minőségű tápegység kikapcsol, amennyiben megpróbálod túlterhelni, semminek nem lesz baja.

A rossz minőségűnél bármi tönkremehet, leéghet a kábel stb.

2020. márc. 17. 21:26
 4/8 A kérdező kommentje:
Melyik márkák jo minőségüek, amik nem teszik tönkre a többi alkatrészt meghibásodás esetén?
2020. márc. 17. 21:51
 5/8 anonim ***** válasza:

A legtöbb gyártónak van jobb és rosszabb tápja is, de általánosságban elmondható hogy amikor nevetségesen nagy számokat látsz pofátlanul olcsón az egy megbízhatatlan hulladék(pl 5-6 ezerért 600+ wattos akyga és társai). Ma 14-15 ezer körül kezdődnek a normális 400 as tápok, néha el lehet csípni 12-13 ért is. Olcsóbban még nem láttam jót.

Amikkel nem nagyon lehet mellélőni, FSP, Corsair, Superflower, EVGA, stb - ezeknek is van jobb\rosszabb tápja, de a rosszabb tápjuk sem olyan rossz mint egy akyga, előbb mernék egy 400-450 es olcsó FSP re rákötni egy 250 wattot kérő kártyát, meg egy húzott intelt mint egy középkategóriás procit+kártyát egy 6-700 as akyga ra.

2020. márc. 17. 22:51
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]

Lehet vele pár helyen vitatkozni, de mivel te abszolút laikus vagy, sokat segíthet. Olyan tápot válassz, ami a felsoroltak közt szerepel, és nem rosszabb, mint C besorolású. A D-sek közül talán még a Seasonic S12II és M12II (evo) szériák vállalhatók, a többit felejtsd el.

Ami még fontos, hogy a márka még nem jelent önmagában semmit. Ha megnézed, akkor például a Corsairnak van "potenciálisan veszélyes" meg csúcsminőségű tápja egyaránt! Meg a kettő közt is mindenféle. Szóval mindig a PONTOS széria a döntő információ.

A régi tápra, amit kérdeztél, mi van írva?

2020. márc. 18. 01:13
 7/8 A kérdező kommentje:

Ohh 300w ra emlekeztem pedig csak 280

Nem tudom a pontos tipusat de ilyen gepbe van :

[link]

A pdf ben allul van a tap informacio de a watt van megadva.

280 elég kevésnek tünik szerintetek elvinné?

2020. márc. 18. 22:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Ha szétszednem a géped rajta lenne a tápon a pontos tipus nem?
2020. márc. 18. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!