Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy router,3 számítógép,...

Egy router,3 számítógép, ebből csak az egyiken van internet. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

A probléma az hogy elszokott menni az internet rövidebb vagy hosszabb időre minden nap.Jelenleg csak az én gépemen van internet,a másik kettőn nincsen.Mindhárom PC egy routerhez van csatlakoztatva.Windows 8 az operációs rendszer,a két gépen amelyiken nincsen net háromszög ikon jelenik meg a jobb alsó sarokban az internetkapcsolatoknál,tehát a kábelekkel nincsen baj,érzékeli a kábeleket de nincsen internet

A hálókártyára gyanakodtam,de mennyi az esélye annak hogy a két gépen pont egyszerre romoljon el a hálókártya?A probléma kiderítését megnehezíti az hogy van amikor visszajön az internet az említett két gépen,van amikor elmegy véletlenszerűen,továbbá az is hogy akkor az enyémen miért van internet ha a másik kettőn nincs?Semmilyen változtatást nem csináltam sem a routeren,sem a gépeken.Mi lehet akkor a baj és mi lehet arra a magyarázat hogy az én gépemen van internet a másik kettőn pedig nincs?

2020. márc. 15. 13:10
 1/1 Mr. V. ***** válasza:

Több oprendszer képtelen kommunikálni a DHCP kiszolgálókkal, ezt az itt kérdezők sokaságából lehet leszűrni.

Épp ezért érdemes fix IP-t adni minden gépnek az egy működőből kiindulva a legegyszerűbb, tehát az ottani értékeket (alhálózati maszk, dns, stb.) átmásolni, csak a gép IP címe ne legyen azonos.

Ez első körben segíteni szokott. Ha ez kevés, akkor DNS fordítással is gondja van a routernek, így érdemes a szolgáltató DNS-ét megadni minden gépen a másodlagos DNS-nek. Megadható elsődlegesnek is, ám akkor a belső hálózat nem lesz működőképes (pl. 2 gép közötti LAN megosztás).

Ezek a fix IP-k az itt kérdezők többségénél megoldja a problémát, sőt maga a kapcsolat felépítése a kihagyott címlekérdezések miatt gyorsabb.

Ilyenkor mindenképp eltűnik a felkiáltójel a hálózati ikonról, de ez még nem jelent sikert!

Ha nem csak adott, hanem vett adatok is vannak és több a vett, akkor jó.

2020. márc. 15. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!