Milyen gépet vegyek netezésre?
Internetezésre keresek pc-t, youtube full hd-ban lenne talán a legnagyobb terhelése. Nem tudom ár/érték arányban mi éri meg manapság, segítsetek!
Integrált gpu, 4 gb memória, legegyszerűbb alaplap, meg egy ~200 gb körüli ssd-re gondoltam.
Nem tudom viszont, hogy intel vagy amd téren milyen kombó az ami legmegfelelőbben kiszolgálná az igényeim.
Tényleg mindegy. Újonnan meg főleg nem is tudsz olyan konfigot összerakni, amin ne tudnál évezhetően netezni.
A RAM -on viszont ne spórolj. 4 GB ahhoz elég, hogy egyszerre 2-3 ablakod legyen megnyitva. Ha viszont ennél jóval több lapfüllel szoktál nezetni, el kell a 8 GB. És most jelenleg nincs is aranyárba a RAM, mint a nyáron, mikor több mint a duplája volt. Ki kell használni mielőtt megint visszadrágítják valami hülye indokkal.
Amúgy én AMD AM4 APU -sat vennék, ár érték arányba jobb az Intel -nél és a hosszú távú támogatás esélye is jobb.
Az Be quiet! 400W System Power 9 szintén FSP beles, csak jóval csendesebb, netezős gépnél nem hátrány. Csak 2 ezerrel drágább.
SSD -ből inkább M.2 -est. A sebesség picivel jobb, és kevesebb a tyúkbél.
A többi szerintem teljesen rendben. Még akár kevéske kis játékra is alkalmas lesz.
Igen, amire a #6 -os rávilágított azon én is átsiklottam.
Dual -t érdemes venni RAM -ból, APU -nál hatalmas jelentőse van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!