Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen gépet vegyek netezésre?

Milyen gépet vegyek netezésre?

Figyelt kérdés

Internetezésre keresek pc-t, youtube full hd-ban lenne talán a legnagyobb terhelése. Nem tudom ár/érték arányban mi éri meg manapság, segítsetek!

Integrált gpu, 4 gb memória, legegyszerűbb alaplap, meg egy ~200 gb körüli ssd-re gondoltam.

Nem tudom viszont, hogy intel vagy amd téren milyen kombó az ami legmegfelelőbben kiszolgálná az igényeim.

2020. jan. 6. 17:25
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Erre bármilyen nem gagyi, 10 évesnél újabb gép jó.
2020. jan. 6. 17:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Új lenne a cél.
2020. jan. 6. 17:35
 3/7 P.O.C. ***** válasza:
100%

Tényleg mindegy. Újonnan meg főleg nem is tudsz olyan konfigot összerakni, amin ne tudnál évezhetően netezni.

A RAM -on viszont ne spórolj. 4 GB ahhoz elég, hogy egyszerre 2-3 ablakod legyen megnyitva. Ha viszont ennél jóval több lapfüllel szoktál nezetni, el kell a 8 GB. És most jelenleg nincs is aranyárba a RAM, mint a nyáron, mikor több mint a duplája volt. Ki kell használni mielőtt megint visszadrágítják valami hülye indokkal.

Amúgy én AMD AM4 APU -sat vennék, ár érték arányba jobb az Intel -nél és a hosszú távú támogatás esélye is jobb.

2020. jan. 6. 17:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Összedobáltam egy konfigot, mi a véleményetek?

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2020. jan. 6. 18:17
 5/7 P.O.C. ***** válasza:
100%

Az Be quiet! 400W System Power 9 szintén FSP beles, csak jóval csendesebb, netezős gépnél nem hátrány. Csak 2 ezerrel drágább.

SSD -ből inkább M.2 -est. A sebesség picivel jobb, és kevesebb a tyúkbél.

A többi szerintem teljesen rendben. Még akár kevéske kis játékra is alkalmas lesz.

2020. jan. 6. 18:46
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg jót akarsz magadnak, a memória 2x4-es kiosztásban legyen, így az integrált grafika jobban fog működni.
2020. jan. 7. 15:38
 7/7 P.O.C. ***** válasza:

Igen, amire a #6 -os rávilágított azon én is átsiklottam.

Dual -t érdemes venni RAM -ból, APU -nál hatalmas jelentőse van.

[link]

2020. jan. 7. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!